2013-05-20 22:36:04
Φωτογραφία για Δεν βγαίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο
Πολύ δύσκολα, τελικώς, η κυβέρνηση θα πετύχει το στόχο του Μνημονίου, που προβλέπει 2000 απολύσεις επίορκων έως το τέλος Ιουνίου. Ακόμα και τον μισό Ιούλιο να εξασφαλίσει, υπό τη μορφή μιας... άτυπης παράτασης, τα δεδομένα είναι δύσκολα, αντικειμενικά.

Κι αυτό γιατί η ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών, ακόμη και τώρα, που έχουν επιταχυνθεί, δείχνει να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όσο κι αν ασκούνται πιέσεις πανταχόθεν, ενόψει της νέας επίσκεψης της τρόικας, τον επόμενο μήνα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από όλα αυτά μελετούν τώρα το ενδεχόμενο να προτείνουν στην τρόικα μια συνολική αποτίμηση της προσπάθειας, στο τέλος του έτους. Δηλαδή, η κυβέρνηση να κριθεί από την επίτευξη ή όχι του στόχου που κάνει λόγο για 4.000 απολύσεις στο τέλος Δεκεμβρίου.

Κατ' αυτόν το τρόπο, εκτιμάται ότι και οι αναγκαστικές απομακρύνσεις που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν, αλλά και η κυβέρνηση θα είναι ok με τον ετήσιο στόχο, χωρίς χρονική καθυστέρηση.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πως θα αντιδράσει εν προκειμένω, η τρόικα. Ιδιαίτερα, μάλιστα από το γεγονός ότι το 2014 αναμένεται δυσκολότερο. Ο λόγος; Βάση του Μνημονίου, του χρόνου θα πρέπει να γίνουν 15.000 απολύσεις! Αν η ελληνική πλευρά αιτηθεί παράτασης και γίνει αποδεκτή, για τους 4.000, τότε τι θα γίνει με τους 15.000;

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Fiat «επιμένει» ιταλικά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Fiat «επιμένει» ιταλικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ