2013-05-21 04:16:34
Φωτογραφία για Πάτρα: Το δυσβάσταχτο ενοίκιο προς την Εκκλησία έκλεισε το Patrino – Πληρώναμε 15.500 ευρώ το μήνα
Μια καφετέρια που είχε συνδέσει το όνομά της με την σύγχρονη ιστορία της πόλης, το Patrino, που λειτουργούσε εδώ και 28 χρόνια απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, έβαλε λουκέτο αυτές τις ημέρες. Ένα μαγαζί που είχε συνδεθεί άρρηκτα με τον Ιερό Ναό του Πολιούχου και που στα 28 χρόνια λειτουργίας του είχε φιλοξενήσει αρχηγούς κρατών και εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Πανιαγιώτη Ντεντόπουλο, ο αδελφός του Γιώργος, δεν άντεξε άλλο το δυσβάστακτο ενοίκιο. Όπως εξηγεί με δικαστική απόφαση που ελήφθη μετά από Έφεση που κατέθεσαν εκ μέρους του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα (στον οποίο ανήκει ο οίκημα) υποχρεωνόταν να πληρώνει 15.500 ευρώ το μήνα.

«Ένα ποσό απαγορευτικό για την οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Όταν αντί για μείωση το ενοίκιο από τα 7.500 ευρώ εκτινάσσεται στα 15.500, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει», σημειώνει ο στο thebest ο κ. Ντεντόπουλος.


Όπως εξηγεί από καιρό είχε ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη για το ύψος του ενοικίου το οποίο ήταν περίπου 7.000, μετά ανέβηκε στα 9.000, έπεσε με πρωτόδικη απόφαση και στη συνέχεια, μετά την Έφεση, προσδιορίστηκε στα 15.500 ευρώ.

«Δυστυχώς όταν οι μισθοί πέφτουν, ο ΦΠΑ και όλα τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται, όταν επί της ουσία ο θρησκευτικό τουρισμός στην πόλη μας είναι ανύπαρκτος και την ίδια ώρα ο χώρος που λειτουργούσε το Patrino ήταν υποβαθμισμένος, το μαγαζί δεν μπορεί να σταθεί», προσθέτει ο κ. Ντεντόπουλος.

Έτσι κι έγινε. Το Patrino έβαλε οριστικό λουκέτο προσθέτοντας το όνομα του στα δεκάδες ιστορικά καταστήματα της πόλης που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν παρελθόν.

11:49 Λουκέτο μετά από 28 χρόνια λειτουργίας, μπήκε στην γνωστή καφετέρια "Patrino". Το καφέ βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, αλλά φαίνεται πως δεν άντεξε την κρίση ...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αμείλικτος ο Ντι Κάνιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αμείλικτος ο Ντι Κάνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ