2013-05-22 13:34:04
Φωτογραφία για Αίρεται η ασυλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη
Εγκρίθηκε με απόφαση της Ολομελειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη, την οποία είχε ζητήσει και ο ίδιος κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του ΕΚ.

Οι Ελληνικές δικαστικές Αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή για δύο υποθέσεις, οι οποίες αφορούν αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν από το 2004 και 2005 κατά τη χρονική περίοδο, που ο κ. Δανέλλης ήταν δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση, ο κ. Δανέλλης είναι κατηγορούμενος μαζί με τους δύο τότε αντιδημάρχους του για τον διοικητικό χειρισμό υπόθεσης, η οποία αφορούσε στη λειτουργία δύο καταστημάτων εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

Μετά τον διαχωρισμό της δίκης, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, οι συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 12.07.2012 και απαλλάχθηκαν παμψηφεί και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.


Στη δεύτερη, ο νυν ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος μηνύθηκε μαζί με άλλους 56 κατοίκους της περιοχής Λαγκάδα του δήμου Χερσονήσου, από τον ανάδοχο του έργου εκποίησης της ξυλείας, η οποία είχε προκύψει από την κοπή 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη.

Η δίκη και για αυτή την υπόθεση είχε διαχωριστεί ως προς τον Σπύρο Δανέλλη, και οι συγκατηγορούμενοί του, που δικάστηκαν και πάλι από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, απαλλάχθηκαν παμψηφεί και με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στις 28.01.2013.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο Audi A3 Sport Sedan
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο Audi A3 Sport Sedan
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ