2013-05-22 13:42:04
Φωτογραφία για Δύο εκθέσεις από την Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κα Νίκη Τζαβέλα στο ενεργειακό τραπέζι της Ε.Ε.
Η επόμενη σύνοδος κορυφής της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες αφορά την οικονομική πολιτική ως προς την ενέργεια με υποθεματικές την προτεραιότητα της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και τις διασυνδέσεις, την ανάγκη για τόνωση των επενδύσεων σε σύγχρονες ενεργειακές υποδομές, και την πρόκληση υψηλών τιμών ενέργειας.

Σε μία «πονεμένη» οικονομικά Ευρώπη από τις ενεργειακές της «παθήσεις» με τις πολλαπλές συνέπειες σε κάθε οικονομικό επίπεδο, οι δύο σημαντικές ενεργειακές εκθέσεις που έχουν ως εισηγήτρια την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κα Νίκη Τζαβέλα και αφορούν την ομώνυμη Έκθεση Τζαβέλα για το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Οδικό Χάρτη 2050 - η οποία και χαίρει πλέον της κοινής αποδοχής του Ευρωκοινοβουλίου κατόπιν της ψηφίσεως της – καθώς...

και της εισηγητικής για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών σχιστολιθικών κοιτασμάτων, αποτελούν την ιδανική «συνταγογράφηση» για τη θεραπεία των ενεργειακών «παθήσεων» της Ευρώπης.


Οι εκθέσεις Τζαβέλα αλλά και η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Οδικού Χάρτη 2050 συνθέτουν μία δυναμική πρόταση ανάπτυξης και αξιοποίησης των ενδογενών ενεργειακών πόρων της Ευρώπης ως αντίδοτο στην πολύ ακριβή ενέργεια που καθημερινά «πληγώνει» οικονομικά τους Ευρωπαίους πολίτες οδηγώντας τους στην ενεργειακή φτώχεια και την εξαθλίωση. Η «απαξίωση» των ξεχασμένων ενδογενών πηγών ενέργειας ή και η επιλεκτική λόγω ευθυνοφοβίας μη αξιοποίησή τους καταδικάζουν την Ευρώπη στο ρόλο του παγκόσμιου ενεργειακού πελάτη ανεβάζοντας υπερβολικά το κόστος ενέργειας.

Το υψηλό κόστος που στερεί έως και το 50% του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού αλλά και αποβιομηχανοποιεί την Ευρώπη της παραγωγής σε μία ζώνη ύφεσης και εισαγωγών. Την ενέργεια που αποτελεί το μονόδρομο για την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη η οποία όμως προϋποθέτει και σπουδαίες αποφάσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η αξιοποίηση κάθε μορφής ενδογενούς ενέργειας στην Ευρώπη από θαλάσσιες και χερσαίες εξορύξεις πετρελαίου, από την αξιοποίηση των εξορύξεων του σχιστόλιθου, την πλήρη και βέλτιστη αξιοποίηση των Α.Π.Ε σε βορά και νότο αλλά και την βέλτιστη χρήση κάθε νέας τεχνολογίας για καθαρή ενέργεια και εξοικονόμηση καθώς και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα όπως περιγράφονται στις εκθέσεις της Νίκης Τζαβέλα αποτελούν το κάλεσμα για μία Ευρωπαϊκή ενεργειακή παραγωγική επανάσταση. Θα αποτελέσουν τη θεραπεία των ενεργειακών παθήσεων που πληγώνουν την ευρωπαϊκή οικονομία και την απαιτούμενη «ενεργοθεραπεία» της Ευρώπης που στοχεύει να εξαφανίσει την ύφεση μέσα από την ανάπτυξη ως ισότιμος παγκόσμιος ενεργειακός παίκτης.

skeftomasteellhnika.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ