2013-06-01 15:36:04
Φωτογραφία για Σταυρίδης: Πολλαπλάσιο ενδιαφέρον για επενδύσεις μετά το ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα
Καταλύτης για τον «πολλαπλασιασμό» του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα αποδεικνύεται το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα... σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταύριδης.

«Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο το ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις έχει πολλαπλασιαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «υπάρχει θέμα να προλάβουμε τον όγκο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με το υπάρχουν προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ».

Έκανε λόγο για διαφάνεια στις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι ο στόχος για έσοδα 2,6 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους θα επιτευχθεί.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά τα 11 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία απαρτίζονται από τουρ οπερέιτορ που έχουν και οι ίδιοι μεγάλο ενδιαφέρον για να πάνε καλά τα αεροδρόμια και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.


Για το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την άδεια λειτουργίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τόνισε ότι διαθέτει άδεια, αλλά διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σε αυτή της γγ. Αθλητισμού. «Ό,τι θα κάνουμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι προς όφελος και τους κράτους και των τοπικών κοινωνιών» υπογράμμισε ο κ Σταυρίδης.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ