2013-06-01 16:30:09
Φωτογραφία για Δεν τα βρίσκουν ως ώρας στις ημερομηνίες τo Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου με το Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος
Αναστάτωση και αγωνία επικρατεί στους κόλπους του Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που αισίως φέτος φτάνει στην 32η χρονιά του!

Ο λόγος είναι η μη συνεννόηση και συμφωνία μέχρι στιγμής με το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων και το νέο πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού - Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου, Νίκο Κωστόπουλο.

Σε συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή 31 Μαίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος πολιτιστικός σύμβουλος του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας βρέθηκε προ αρνητικής εκπλήξεως όταν αντιλήφθηκε ότι οι ιθύνοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας προγραμματίζουν εκδηλώσεις και μέσα στο μήνα Αύγουστο στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο όταν παραδοσιακά τον μήνα αυτό πραγματοποιεί τις θεατρικές του εκδηλώσεις το Φεστιβάλ Πάτρας.

Έτσι τα προβλήματα φαίνεται να πολλαπλασιάζονται φέτος για το Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος καθώς εκτός από τη σοβαρή εκκρεμότητα της μεταστέγασης του σε νέο χώρο (αναμένει να μεταφερθεί στις παλιές αποθήκες Κόλλα στην Αγ. Ανδρέου και Παντανάσσης μετά από πρόταση του ίδιου του Δήμου Πατρέων) πλέον προκύπτει θέμα και με τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων.


Πρέπει να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια τόσο επί αντιδημαρχίας πολιτισμού Αλέξη Σκαρμέα όσο και κατόπιν επί προεδρίας Αντώνη Σκιαθά και πέρυσι του Νίκου Μακρή βρισκόταν η φόρμουλα και τα δύο Φεστιβάλ χώριζαν τις μεταξύ τους ημερομηνίες για να μην συμπέσουν.

Η συνύπαρξη και συνεννόηση τους είναι απαραίτητη και για έναν πρακτικό λόγο που δεν είναι άλλος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνει την έγκριση του για την παραχώρηση και χρήση του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου της Πάτρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά ιδίως ως προς τις μουσικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ανδριόπουλος δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζει όπως ανήγγειλε, συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στον...δρόμο, μπροστά από τις παλιές αποθήκες Κόλλα, στην οδό Αγίου Ανδρέου!

Tάκης Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ