2013-06-04 20:39:12
Φωτογραφία για Πάθος και φιλότιμο ίσον... εθνική ομάδα
Οι Καραγκούνης και Σαμαράς δίνουν το στίγμα της προσπάθειας για πρόκριση στο Μουντιάλ 2014Του Ηλία Δρυμώνα/enet.gr

Μαζί με τις νέες φανέλες τους, τις οποίες θα φορέσουν για πρώτη φορά στον εκτός έδρας αγώνα της Παρασκευής (7/6), με αντίπαλο τη Λιθουανία, οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές φανέρωσαν την ενέργεια που, κάθε φορά, δίνουν και παίρνουν από την εθνική ομάδα. «Νιώθω λίγο πιο ελεύθερος μαζί της», η χαρακτηριστική δήλωση του «σταρ» της Σέλτικ.

Από 15 χρονών ξενιτεύτηκε ο Γιώργος Σαμαράς, γι' αυτό και βλέπει ως "απόδραση" κάθε συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, στα 7 χρόνια που διατελεί μόνιμο στέλεχος της ανδρών.

"Νιώθω πιο άνετος όταν παίζω με την Εθνική, νιώθω πιο οικείο κλίμα", δήλωσε ο 28χρονος επιθετικός. "Οταν βρίσκομαι στη Σέλτικ, μέσα στα αποδυτήρια όλοι μιλούν αγγλικά. Η νοοτροπία και η κουλτούρα έχουν επίσης αγγλικό περίβλημα. Όταν κάνω την απόδραση από τη Σέλτικ, γιατί απόδραση είναι, και μπαίνω σε αποδυτήρια που μιλούν τη γλώσσα μου, νιώθω διαφορετικά. Λίγο πιο ελεύθερος".


Ο Σαμαράς τονίζει και μία ιδιαιτερότητα της ελληνικής ομάδας: "Το πάθος είναι σημαντικό στην Εθνική. Νομίζω το συνδυάζουμε με το φιλότιμο. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ομάδας. Ναι μεν υπάρχει πάθος, ναι μεν υπάρχει θέληση για τη νίκη, αλλά εμείς σαν χώρα και σαν λαός έχουμε κάτι το οποίο δεν το έχουν οι άλλοι".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραγκούνης μπόρεσε με μία μόνο λέξη να δώσει το στίγμα της εθνικής ανδρών: "Η λέξη μαχητές είναι αυτή που μας αντιπροσωπεύει. Η Εθνική ξεχωρίζει γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν παίζουν γι’ αυτήν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ώστε να έρχονται τα κατάλληλα αποτελέσματα. Το πάθος είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο μας. Ο τρόπος που παλεύουμε για τη νίκη είναι αυτός που θέλει ο κάθε φίλαθλος γιατί βλέπει αυταπάρνηση από όλους μας".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ