2012-04-05 07:48:04
Φωτογραφία για Καθημερινό μπλόκο στα λιμάνια για τους μετανάστες!
Με αυστηρούς έλεγχους σε διερχόμενους και μετανάστες στις πύλες εισόδου της Κέρκυρας και, κυρίως, στα λιμάνια της πόλης, της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λευκίμμης, θα επιχειρήσουν οι διωκτικές αρχές να περιορίσουν το πρόβλημα των μεταναστών. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δ. Τσιότσιου με αντικείμενο τον καθορισμό κοινών δράσεων για την πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας από μη νόμιμους μετανάστες.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων και των πρωτοβουλιών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απορρέουν από την διέλευση και παραμονή μη νόμιμων μεταναστών στην Κέρκυρα. Οι συμμετέχοντες συναρμόδιοι φορείς των σωμάτων ασφαλείας και της Αυτοδιοίκησης αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα συντονίσουν τη δράση τους για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα από τα τρία λιμάνια της περιοχής μας, της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και των Παξών.


Τι αποφασίστηκε

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

• Διενέργεια στοχευμένων ελέγχων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε άτομα και οχήματα που επιβιβάζονται σε πλοία, με προορισμό τα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και των Παξών

• Συγκρότηση μικτού κλιμακίου αστυνομικών και λιμενικών, με αυστηρούς ελέγχους κατά την άφιξη ατόμων και οχημάτων, στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και των Παξών

• Δημιουργία εντός του Λιμένα Κέρκυρας, χώρου προσωρινής κράτησης των μη νόμιμων αλλοδαπών, με χωρητικότητα τουλάχιστον πενήντα ατόμων

• Έλεγχος των μη νόμιμων μεταναστών για το ποινικό παρελθόν τους και φωτογράφηση τους

• Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται και έλεγχοι για το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά, τα όπλα και προϊόντα προερχόμενα από κλοπές και διαρρήξεις.

Οι συμμετέχοντες

Μάλιστα, αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας, με σκοπό να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν τα ίδια μέτρα στα λιμάνια των υπολοίπων νησιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, η Διευθυντής Τελωνείου Κέρκυρας, ο Προϊστάμενος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κέρκυρας, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής και ο Α΄ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παλαιοκαστριτών και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών.
corfupress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ