2013-06-13 10:18:04
Φωτογραφία για Τζάμπα εργάτες... οι Φαντάροι!
Όταν οι φαντάροι υποχρεώνονται από τους ανωτέρους τους να καθαρίζουν στη μονάδα τους, το ονομάζουν αγγαρεία. Όταν η ίδια δουλειά αφορά τον καθαρισμό των ακτών, βαφτίζεται από το υπουργείο ως «ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του μόνιμου και κληρωτού προσωπικού σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Και επειδή στο υπουργείο το είδαν και κάπως σαν άσκηση, ανακοίνωσαν ότι «αντικειμενικός σκοπός ήταν η συνεισφορά στην προετοιμασία της χώρας για την τουριστική περίοδο».

Η δράση, λέει, ήταν «πρωτοβουλία του αρμόδιου για την περιβαλλοντική πολιτική υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη, που είχε την πλήρη και ουσιαστική στήριξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου».

Με τέτοιες εμπνευσμένες και κοπιώδεις προσπάθειες περιβαλλοντικής πολιτικής μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα περνούσε η χώρα αν δεν είχε τέτοια φωτισμένα μυαλά σε θέσεις ευθύνης. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12/06/2013 – ΠΑΣ)


Το συγκεκριμένο κείμενο βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις σχετικές καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Θυμίζουμε:

Αφού έβαλαν τους φαντάρους να καθαρίσουν τις ακτές, τώρα μας μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουμε και τις πυρκαγιές

Μάθημα πυρόσβεσης στο ΚΕΜΧ

Εκπαιδευτική ομιλία σε Νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο πραγματοποίησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.

Οι νεοσύλλεκτοι είχαν την ευκαιρία μάθουν από πρώτο χέρι για τους κινδύνους εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς και τους τρόπους κατάσβεσης ανάλογα του υλικού που καίγεται, αλλα και τις προφυλάξεις που χρειάζονται για κάποιον που επιχειρεί να σβήσει μια φωτιά.

argolikeseidiseis.blogspot.gr

Φαντάρος: ένας αναλώσιμος της πρώτης γραμμής, άγρια εκμεταλλεύσιμος με οικολογική συνείδηση

Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από τον σκοτωμό του 20χρονου Πεζοναύτη που τον υποχρέωσαν να οδηγήσει την 51χρονη νεκροφόρα Μ113, καθώς ΕΠ.ΟΠ. οδηγός δεν υπήρχε στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, αφού με διαταγή ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου έχουν αναλάβει τα εξωφρενικά και εξίσου τρομοκρατικά μέτρα φρούρησης του Πενταγώνου.

Όμως το ΓΕΣ με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε τα εξής:

"Ολοκλήρωση δράσης καθαρισμού των ακτών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με Υπηρεσίες Περιφερειών και Δήμων ανά την επικράτεια

Πραγματοποιήθηκε από 20 Μαΐου έως και 07 Ιουνίου 2013 καθαρισμός των ακτών από στελέχη των ΕΔ, στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της περιβαλλοντικής πολιτικής και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε σε όλη την επικράτεια και ο αντικειμενικός σκοπό ήταν η συνεισφορά στην προετοιμασία της χώρας για την τουριστική περίοδο.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του αρμόδιου για την περιβαλλοντολογική πολιτική του ΥΠΕΘΑ, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη που είχε την πλήρη και ουσιαστική στήριξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Οι κατά τόπους Μονάδες και Σχηματισμοί και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων συνεργάστηκαν στενά με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές στο μεγαλύτερο μέρος των ακτών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Πέρα από την έμπρακτη ευαισθησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτεύχθηκε και ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του μονίμου και κληρωτού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων , που συμμετείχε σ' αυτή τη δράση".

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ-ΔΟΥΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Ο φαντάρος, αυτός ο δούλος που τους υπηρετεί στα στρατόπεδα, στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αναλαμβάνει δωρεάν να κάνει πυρασφάλεια και πυρόσβεση, να ανοίξει τους δρόμους από τα χιόνια, να καθαρίσει «εθελοντικά» τις ακτές τους.

Πραγματικά, έχουν ξεφύγει: δήμαρχοι άχρηστοι, που τίναξαν τους προϋπολογισμούς στον αέρα με τις δημοτικές τους εταιρείες και τη διαπλοκή τους με τους τοπικούς εργολάβους και επιχειρηματίες, λακέδες της κεντρικής εξουσίας και ψηφοθήρες που βολεύουν «τα δικά τους» κομματικά παιδιά στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων, ουσιαστικά πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στους φαντάρους. Τρέχουν λοιπόν και παρακαλούν τους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το στρατηγό, τον υπουργό να τους εξασφαλίσει τους φαντάρους δούλους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Βρήκαν ευκαιρία τώρα με το Μνημόνιο να συστηματοποιήσουν και επεκτείνουν ένα διακαή πόθο που διαφημίζουν εδώ και χρόνια, την ανάληψη από τους φαντάρους που εργάζονται δωρεάν την αντικατάσταση των εργαζόμενων σε μια σειρά υπηρεσίες, καλύπτοντας αυτοί ως απλήρωτοι δούλοι τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού.

Όλοι είναι κερδισμένοι από τη δωρεάν εργασία μας.

Οι ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, ΑΓΕΣ Τσέλιος και οι στρατηγοί δεν χαλούν τέτοιου είδους χατίρια. Βλέπεις το ένα χέρι νίβει το άλλο, δήμαρχοι, ξενοδόχοι, εστιάτορες με κάποιο τρόπο θα ανταποδώσουν τη χάρη.

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Όλοι αυτοί που υποκριτικά καίγονται για την τεράστια ανεργία που δημιούργησαν ας κάνουν επιτέλους προσλήψεις.

Πρέπει να μπει τώρα φραγμός στο διατεταγμένο Εθελοντισμό των στρατιωτών.

Καλούμε τους συνάδελφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να αρνηθούν να εκτελέσουν τη παράνομη διαταγή. Δεν είναι αυτός ο όρκος που μας βάλατε να κάνουμε. Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για τον ελεύθερο συνδικαλισμό μέσα στα στρατόπεδα και τη διεκδίκηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια στιγμή που μας βάζουν να καθαρίσουμε τις ακτές τους, υποκριτικά μιλούν ξανά για την τουρκική επιθετικότητα και τις προκλήσεις, απαιτούν μεγαλύτερες αγορές όπλων, πιο μεγάλο στρατό και να μας επιβάλλουν περισσότερους μήνες θητείας.

Ω πότε ο εθνικισμός, η πολεμοκαπηλεία και ο «Εξ Ανατολάς Κίνδυνος» θα είναι το πρόσχημα για την άγρια εκμετάλλευση μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ