2013-06-26 17:54:04
Φωτογραφία για Κατάληψη στον ΟΑΕΕ Πύργου
Σε κατάληψη προχώρησαν μέλη της ΓΣΕΒΕΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πύργου. Mέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομου Ηλείας προχώρησαν σε κατάληχη με σκοπό την επίδοση υπομνήματος στον Διευθυντή του ΟΑΕΕ Πύργου. Στην είσοδο του ΟΑΕΕ τοποθετήθηκαν αφίσες διαμαρτυρίας.

Το υπόμνημα:

Οι επιπτώσεις από την κρίση και την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης υπήρξαν ιδιαίτερα οδυνηρές για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που υπήρχαν επισωρεύτηκαν και εκείνα που σχετίζονται με τη συγκυρία. Από τις οδυνηρές αυτές συνέπειες αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες:

100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει οριστικά.

Τα χρέη προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί.

3 στις 4 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας.

Σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί πάνω από 30%.


Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρουμε τα πάγια αιτήματά μας, που αποδείχθηκαν πόσο επίκαιρα υπήρξαν, μολονότι δεν ικανοποιήθηκαν.

Κοινωνική προστασία των ελεύθερων επαγγελματιών

w Εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ.

w Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

w Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

w Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.

w Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

Ενίσχυση της απασχόλησης στη μικρή επιχείρηση

Πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας στη μικρή επιχείρηση, με βελτίωση του ποσοστού κάλυψης και δυνατότητα ένταξης του συνόλου του απασχολούμενου προσωπικού. Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο δυσκολότερη γίνεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και κατ? επέκταση η βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Δράση δημιουργίας θέσεων εργασίας για τα συνβοηθούντα μέλη της μικρής επιχείρησης. Η παρουσία των συνβοηθούντων μελών είναι συνυφασμένη με την βιώσιμη λειτουργία της πολύ μικρής επιχείρησης, χωρίς ωστόσο αυτοί οι απασχολούμενοι να «εμφανίζονται» στο ασφαλιστικό σύστημα ή στην τυπική αγορά εργασίας. Η παροχή κινήτρων (επιδότηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους) για την ένταξη αυτής της κατηγορίας απασχολουμένων στην τυπική αγορά εργασίας μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά πρώτα και κύρια για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιδότηση του πλήρους κόστους θέσεων εργασίας για αντικατάσταση εγκύων για χρονικό διάστημα αντίστοιχο με την απουσία τους και την υποαπασχόλησή τους. Η απουσία πολιτικής πρόνοιας για την εργαζόμενη μητέρα δεν μπορεί να μετακυλύεται στη Μικρή Επιχείρηση.

Αναμόρφωση του προγράμματος επιδότησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, προς την κατεύθυνση περισσότερο βιώσιμων, αλλά και καλύτερα υποστηριζόμενων επιχειρήσεων και συνδυασμός του με το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Μία νέα επιχείρηση είναι όφελος για την αγορά εργασίας, μία νέα επιχείρηση με προσωπικό δημιουργεί πολλαπλασιαστικό όφελος στην αγορά εργασίας.

Φορολογικό

* Πάγιο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ ήταν η θεσμοθέτηση ενός απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

* Η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

* Ο έλεγχος των εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα να γίνεται όπως και στα εισοδήματα που προέρχονται από τις μισθωτές υπηρεσίες, χωρίς απευθείας επαφή με τις ΔΟΥ.

* Αφορολόγητο αποθεματικό για τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

* Μείωση της φορολογίας που αφορά στη μεταβίβαση επιχειρήσεων σε υπαλλήλους και συγγενείς.

* Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στη ενέργεια, στα όρια εκείνα που αναφέρονται και στις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μαζέψτε τα και φύγετε»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μαζέψτε τα και φύγετε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ