2013-07-11 14:43:57
Φωτογραφία για Πολυνομοσχέδιο: Κριτική από κυβερνητικούς βουλευτές
Κριτική στην οικονομική πολιτική, αλλά και στις ρυθμίσεις για απολύσεις στο Δημόσιο, άσκησαν κυβερνητικοί βουλευτές κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Το ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζει το νομοσχέδιο, εστίασε στη Δημόσια Διοίκηση.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη διαφώνησε με την κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, αλλά και με τον φόρο πολυτελείας.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αδικία. Υπάρχουν MERCEDES CLK που οδηγούν "θεία βρέφη" και δεν πληρώνουν φόρο πολυτελείας, ενώ πληρώνουν SKODA, HYUNDAI επειδή είναι 2.000 κυβικά».

Η βουλευτής της ΝΔ αποδέχθηκε την ενσωμάτωση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά όχι και τις απολύσεις καθηγητών.

«Έχω πάρα πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς λήφθηκαν οι αποφάσεις για το Υπουργείο Παιδείας. Γιατί επιλέχθηκε μόνο η κατηγορία της τεχνικής εκπαίδευσης;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι «εγώ θέλω να δω ένα χαραμοφάη υπάλληλο να φεύγει. Αλλά δεν θέλω να φύγουν άξιοι».


Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε και την τρόικα λέγοντας: «Τι κερδίζουν αυτοί οι καμπαλέρος όταν υποχρεώνουν μία χώρα να ακολουθήσει μία πολιτική που δεν έχει αποτελέσματα. Αυτή η πολιτική, με αυτά τα αποτελέσματα και αυτούς τους συντελεστές έχει πεθάνει την αγορά».

«Αν η Ντ. Μπακογιάννη ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, με όσα είπε θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο. Σας το λέω να προβληματιστείτε», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι ουσιαστικά το κράτος εξαπάτησε τους ιδιοκτήτες ΙΧ με τον φόρο πολυτελείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είπε στους πολίτες "πάρτε ασφαλή αυτοκίνητα και σας τα επιδοτώ", ενώ τώρα τους επιβάλλει φόρο πολυτελείας».

Μοιάζει, πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός, με εκείνον τον αστυφύλακα ο οποίος επί χούντας έπαιζε μουσική Θεοδωράκη που απαγορευόταν, και όταν τον πλησίαζαν κάποιοι παραξενευόμενοι που έβλεπαν ένα αστυφύλακα να παίζει μουσική Θεοδωράκη εκείνος τους συλλάμβανε γιατί άκουγαν μουσική Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ακόμη στο Δημόσιο να υπάρχει αξιολόγηση, αιτιολογία και κοινωνική υπηρεσία που θα βοηθά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα έχουν οι απολυμένοι, ενώ ζήτησε να ενισχυθεί η δημόσια υγεία με το πλεονάζον προσωπικό.

«Ο ρόλος του υπουργείου μου είναι αυστηρά επιτελικός. Οι ανάγκες καθορίζονται από τα υπουργεία. Αυτό που λέτε πρέπει να το ορίσει το υπουργείο Υγείας», απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε στοχευμένη κινητικότητα αν δεν συνεργαστούν όλα τα υπουργεία».

Κριτική στις απολύσεις στο Δημόσιο άσκησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Κουτσούκος.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και κόντρες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ