2013-07-18 08:18:02
Φωτογραφία για Hλεία: Πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον εργολάβο σκουπιδιών που μόλυνε το δρυοδάσος της Φολόης!
Πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθώς και συναλλαγές με εταιρείες «φαντάσματα» φαίνεται πως ανακάλυψε το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας σε βάρος του εργολάβου που συνελήφθη προ ημερών από την ΕΛ.ΑΣ και τις δασικές αρχές του Πύργου, να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων μέσα στο προστατευόμενο από τη Natura δρυοδάσος της Φολόης.

Το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε έρευνα σε βάθος στην επιχείρηση του συγκεκριμένου εργολάβου, από την οποία φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία για σοβαρότατα αδικήματα που σχετίζονται με την χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων και «εταιρείες φαντάσματα». Για τον λόγο αυτό του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 2.000.000 ευρώ !

Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας ερευνά επίσης και την υπόθεση του ποσού 884.000 ευρώ που έδωσε το 2009 ο δήμος Πύργου στον συγκεκριμένο εργολάβο με απ’ ευθείας ανάθεση, προκειμένου να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη.

Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έχει επιβάλλει υψηλά πρόστιμα για ρύπανση του περιβάλλοντος ενώ έχει στείλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας τις σχετικές αυτοψίες για τα περαιτέρω.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ