2013-08-10 10:12:05
Φωτογραφία για Σαββόπουλος: Έχει κουπί ακόμα
O Διονύσης Σαββόπουλος, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του "Πλούτου" αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση, μίλησε για την απόφασή του να καταπιαστεί με το συγκεκριμένο θεατρικό στο Αχελώος TV.

"Το έργο το έχω αγαπήσει από το 1985, που το είχα κάνει με τον Λούκα Ρονκόνι στην Επίδαυρο, σε παράσταση του Εθνικού. Είχα κάνει την μουσική εκεί. Ωραία ήταν η παράσταση αλλά ο Ρονκόνι δεν ήξερε ελληνικά, οπότε οι ηθοποιοί τα έλεγαν όπως τα καταλάβαιναν", είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, "ο Πλούτος είναι μια πολύ παράξενη κωμωδία. Η ειρωνεία του είναι πάρα πολύ λεπτή. Το αγάπησα και κάθισα κάποια στιγμή και το μετέφρασα, θέλοντας να δείξω ότι πάνω απ’ όλα ο Αριστοφάνης είναι ένας μεγάλος ποιητής. Τα λέει χοντρά βέβαια... βωμολοχεί, αλλά όλα αυτά μέσα σε μια μαγεία που μόνο ένας ποιητής μπορεί να επιτύχει".

Σημείωσε ωστόσο ότι "τελευταία δεν το καταλαβαίνουν αυτό και παρουσιάζουν τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σαν καλαμπούρια από επιθεώρηση, κάτι λαϊκούρες... με την κακή έννοια. Ο κόσμος γελάει, βέβαια, νομίζοντας πως κατάλαβε και δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια γιατί πιο παλιά έχουμε δει εξαιρετικές παραστάσεις".


Σχετικά με τη δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός παραδέχτηκε ότι "είναι δύσκολα τα πράγματα" αλλά προτίμησε να κάνει μια αισιόδοξη δήλωση: "Έχει κουπί ακόμα, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά πιστεύω ότι, διάολε, δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι, είμαστε οι Έλληνες... Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε και θα γυρίσουμε σελίδα. Το έχουμε αποδείξει κατ΄ επανάληψη ".
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ