2013-08-10 10:12:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Eλάχιστοι επιχειρηματίες ζήτησαν το σήμα μείωσης του ΦΠΑ
Παρά τις ελπίδες για εξομάλυνση στην εστίαση, η μείωση του ΦΠΑ στο 13% δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από τους πατρινούς επιχειρηματίες. Ετσι, το ειδικό πράσινο σήμα, σύμφωνα με το οποίο μια επιχείρηση έχει προχωρήσει σε μείωση των τιμών του τιμοκαταλόγου της, ελάχιστοι επιχειρηματίες το έχουν λάβει στην Πάτρα, από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η διανομή του.

Ο λόγος είναι, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης, ότι δεν είναι δυνατή μια περαιτέρω μείωση των τιμών σε πολλά είδη, διότι έτσι κινδυνεύουν πολλές επιχειρήσεις με λουκέτο.

Επιπρόσθετα, η προϋπόθεση για να λάβει ένας επιχειρηματίας το ειδικό σήμα, σύμφωνα με το οποίο μειώθηκε ο ΦΠΑ, είναι να μειώσει την τιμή των προϊόντων στα ¾ του καταλόγου, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει, καθώς σε πολλά είδη που πωλούν, όπως για παράδειγμα το αλκοόλ, δεν έχει υπάρξει μείωση του φόρου.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σαφής: Θα πρέπει να προσκομιστεί ο παλιός και ο νέος κατάλογος πώλησης των προϊόντων στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ στην οδό Αράτου για να γίνει σύγκριση της διαφοράς των τιμών. Στη μια στήλη του νέου καταλόγου θα αναγράφεται η τιμή με ΦΠΑ 23% και στη δεύτερη η μειωμένη τιμή με ΦΠΑ 13%.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ