2013-08-11 09:38:30
Φωτογραφία για Aχαΐα: Χωρίς ελεγκτικό μηχανισμό το ΙΚΑ - Μόλις 6 οι ελεγκτές στην περιοχή
Σοβαρές δυσλειτουργίες με οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες προκαλεί και στην ευρύτερεη περιοχή της Αχαΐας η έλλειψη προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αχαΐας, Ηλείας , Ζακύνθου και Κεφαλληνίας από τη μία πλευρά η έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Απονομής Συντάξεων Πάτρας οδηγεί σε αναμονή για την καταβολή σύνταξης 5.000 ασφαμισμένους, ενώ μίλησαν για πλήρη απαξίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραχάλιος, η περιοχή διαθέτει 6 μόλις ελεγκτές στους οποίους δεν καταβάλλονται ούτε τα έξοδα μετακίνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών στηρίζεται στ φιλοτιμία και τις υπεράνθρωπες προσπάθεις του προσωπικού να επιφέρει αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ.

Την ίδια ώρα μάχη με τον χρόνο δίνουν οι 5 μόλις υπάλληλοι που εργάζονται στο Κέντρο Απονομής Συντάξεων Πάτρας. Ο καθέναε πρέπει να διαχειριστεί 1000 φακέλους, με αποτέλεσμα 5.000 ασφαλισμένοι να βρίσκονται στη λίστα αναμονής. H αναμονή αγγίζει μέχρι και τα δύο χρόνια!

Τέλος, υποστελεχωμένο είναι το ΚΕΠΑ Πατρών. Οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 3.000 και η αναμονή των ΑμεΑ ξεπερνά τους 10 μήνες.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι πληρώνουμε για τη ΔΕΗ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι πληρώνουμε για τη ΔΕΗ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ