2013-08-11 20:40:03
Φωτογραφία για Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ύποπτος για τον εμπρησμό στο Γεράκι Aμαλιάδας
Ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο βασικός ύποπτος για τον εμπρησμό στο Γεράκι Αμαλιάδας.

Ο 59χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση, για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Γεράκι που έκαψε 500 στρέμματα δασική και 100 στρέμματα αγροτική έκταση.

Ο 59χρονος αγροκτηνοτρόφος που διαμένει στην Αμαλιάδα, συνελήφθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο σπίτι του, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά στη θέση «Μάρμαρα» Γερακίου και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Μαρτυρίες λένε ότι ήταν στο σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος κρίθηκε βασικός ύποπτος για εμπρησμό, μετά από μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ενώ σημειωτέων στην ίδια περιοχή ο φερόμενος εμπρηστής διατηρεί στάνη με ζώα.


Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην θέση «Τσαπαρέϊκα» Γερακίου και η δεύτερη εικοσιτέσσερις ώρες μετά, το απόγευμα της Πέμπτης στην θέση «Μάρμαρα» Γερακίου, ακριβώς δίπλα από την πρώτη, γεγονός που κίνησε τις υποψίες της Πυροσβεστικής, ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες.

Μαρτυρίες θέλουν τον 59χρονο να βρισκόταν στην περιοχή πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά και να είναι αυτός που την έβαλε σκόπιμα, ωστόσο ο ίδιος στην κατάθεσή του δεν έχει παραδεχθεί τίποτα και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο του κ. Αναστάσιο Σμέρο, ο 59χρονος υποστηρίζει ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν σε άλλο σημείο, εκτός Γερακίου, και μετέβη στην περιοχή όταν είδε τους καπνούς, γιατί στην περιοχή έχει κτήμα.

Tο μεσημέρι του Σαββάτου ο 59χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που του άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα.

Η πυρκαγιά στο Γεράκι είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο από το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο και χθες παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ