2013-09-04 00:26:25
Φωτογραφία για ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΙ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΙ!
Παρόντες όλοι οι πολίστες στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς.

Με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα εντός των συνόρων, υψηλές φιλοδοξίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την προσδοκία να παίξει ακόμη καλύτερο πόλο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα πόλο ανδρών …βούτηξε στην πισίνα του Αγίου Κοσμά πραγματοποιώντας την Τρίτη (3/9) την πρώτη προπόνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, Θοδωρής Βλάχος και ο teammanager, Ακης Λογοθέτης υποδέχτηκαν τους παλιούς αλλά και τους νέους πολίστες στο κολυμβητήριο που θα φιλοξενήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, έως ότου επαναλειτουργήσει η φυσική έδρα της ομάδας, το κλειστό κολυμβητήριο Πειραιά.

Τα μεταγραφικά αποκτήματα, Αλέξανδρος Γούνας, Αγγελος Βλαχόπουλος και Κώστας Γαλανίδης μόνο νέοι δεν αισθάνθηκαν καθώς όλοι, με πρώτους τους αρχηγούς, Τάσο Σχίζα και Νίκο Δεληγιάννη, φρόντισαν να τους κάνουν να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα.


Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν ο όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολος μεν αλλά όλοι συμφωνούν πως ο Ολυμπιακός διαθέτει, ως ομάδα, την ποιότητα και την εμπειρία να διεκδικήσει με ίσους όρους ένα από τα δύο εισιτήρια για το finalsixτης Βαρκελώνης.

Η διοίκηση φρόντισε να ενισχύσει το ρόστερ και μέσα από τη σκληρή δουλειά, που ήδη ξεκίνησε, θα μπουν οι βάσεις ώστε στο τέλος να παραμείνουν στα ερυθρόλευκα τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Και βεβαίως με την ευχή μία από τις έξι καλύτερες ομάδες του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ο Ολυμπιακός.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με όλους τους παίκτες παρόντες και το πρόγραμμα των πρώτων ημερών περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις με πολύ κολύμπι. Στη διάθεση του Θοδωρή Βλάχου βρίσκονται οι Σχίζας, Δεληγιάννης, Ποντικέας, Καπότσης, Κολόμβος, Μουρίκης, Γαλανίδης, Γούνας, Δελακάς, Φουντούλης, Μάλιαρακ, Βλαχόπουλος, Ντόσκας, Γαλανόπουλος και Δερβίσης.

   

Θοδωρής Βλάχος: «Υψηλές προσδοκίες και στόχοι»

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά πάντα με τις ίδιες φιλοδοξίες. Μάλιστα οι ευθύνες της ομάδας είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς η αφετηρία τη βρίσκει στην κορυφή του Ελληνικού πόλο: « Ξεκινάμε ως νταμπλούχοι Ελλάδας. Αυτό είναι μία ευθύνη, που έχουμε και την εμπειρία και την ποιότητα να τη διαχειριστούμε.

Πρωταρχικός στόχος είναι να κυριαρχήσουμε ξανά στις εγχώριες διοργανώσεις. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να φέρουμε εις πέρας την τιμή που μας έκανε η Len, να μας προσκαλέσει να συμμετάσχουμε στην κορυφαία δωδεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το γεγονός αποτελεί τεράστια τιμή για την ομάδα και τον Ολυμπιακό. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να δώσουμε 10 πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς, τα οποία θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση και σε υψηλό επίπεδο. Δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκό παιχνίδια, όπως τα περσινά με αδύναμες ομάδες από την Ελβετία και τη Γαλλία. Όλοι οι αγώνες θα είναι δύσκολοι και σημαντικοί. Αυτό θα μας κάνει να δουλέψουμε πιο πολύ και πιο σωστά. Το τι θα πετύχουμε δεν μπορούμε να το προδικάσουμε καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο Όμιλος. Δεν υπάρχει πλήρης εικόνα. Θέλω να πάμε πιο καλά απ’ ότι πέρσι».

Στη διάρκεια των πρώτων δηλώσεων για τη νέα περίοδο, ζητήθηκε από τον Ελληνα τεχνικό να συγκρίνει τους δύο …Ολυμπιακούς. Να μιλήσει δηλαδή για την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το νταμπλ και για την ομάδα που καλείται να διατηρήσει τα κεκτημένα στον Πειραιά.

«Η περσινή ομάδα ήταν μία πολύ καλή ομάδα. Γίνανε προσθαφαιρέσεις. Δεν αποκτήσαμε μόνο παίκτες αλλά έφυγαν και παίκτες. Αλλάξαμε κάποια πράγματα. Η ομάδα θα διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Βασικότερο στοιχείο της είναι πως είναι πιο νεανική, πιο ενθουσιώδης και με μεγαλύτερο μέλλον. Τα διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία θα φανούν στην πορεία των διοργανώσεων» είπε ο Θοδωρής Βλάχος και πρόσθεσε για τις ομάδες που θεωρεί ότι θα αποτελέσουν τους συνδιεκδικητές των εγχώριων τίτλων:

«Κύριος αντίπαλός μας θα είναι για ακόμη μια χρονιά η Βουλιαγμένη. Παραμένει δυνατός αντίπαλος. Εκανε και αυτή κάποιες αλλαγές στο ρόστερ οι οποίες δεν την έχουν αποδυναμώσει. Καλές κινήσεις γίνονται το τελευταίο διάστημα και από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αποτελέσει έναν δυνατό αντίπαλο».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το χαμηλό επίπεδο της Α1 αποτελεί τροχοπέδη στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής Βλάχος εξήγησε ότι δεν θα επικαλεστεί ποτέ αυτή τη δικαιολογία ως προπονητής του Ολυμπιακού υπογραμίζοντας:

«Κάθε χρόνο γίνεται αυτή η κουβέντα. Δεν ωφελεί πουθενά. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην στεκόμαστε σε αυτό και να βρίσκουμε καθημερινά κίνητρα που θα μας κάνουν καλύτερους. Να είμαστε εμείς σε εγρήγορση και να ανανεώνουμε τις φιλοδοξίες μας. Να κοιτάμε εμείς μπροστά. Ευτυχώς για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, η Διοίκηση δεν στέκεται στην μετριότητα που επικρατεί γενικότερα στον Ελληνικό αθλητισμό και κοιτά να κάνει τις ομάδες του συλλόγου καλύτερες βάσει των Ευρωπαϊκών προκλήσεων. Αυτή είναι η διαφορά που την αντιλαμβανόμαστε πρώτοι απ’ όλους όσοι συμμετέχουμε στον αγωνιστικό σχεδιασμό και προγραμματισμό. Σε πολύ δύσκολες εποχές ο Ολυμπιακός, μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε για τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι φίλαθλοί μας. Προσδοκίες και φιλοδοξίες που είναι κοινές καθώς τις ίδιες έχουν και η Διοίκηση αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα».

Τάσος Σχίζας: «Θέλω η τελευταία μου χρονιά να είναι η καλύτερη»

Ο Τάσος Σχίζας και ο Νίκος Δεληγιάννης είναι οι φυσικοί αρχηγοί μίας ομάδας που ανεξαρτήτως προσώπων έχει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους. Για τον Τάσο Σχίζα ξεκίνησε η τελευταία προετοιμασία μιας πολύχρονης και γεμάτη τίτλους καριέρας. Ο ίδιος λοιπόν, έχει έναν επιπλέον λόγο να τελειώσει η περίοδος με τον Ολυμπιακό νταμπλούχο και πολύ ψηλά στην Ευρώπη.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να κλείσει ιδανικά για την ομάδα» τονίζει ο έμπειρος αμυντικός και συνεχίζει να λέει: «Οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Η Διοίκηση φρόντισε να μας ενισχύσει. Εύχομαι καλύτερες εμφανίσεις στην Ελλάδα που να σημαδευτούν με την επανάληψη του νταμπλ και καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Αν και η κλήρωση του ομίλου δείχνει αρκετά δύσκολη, είμαστε ο Ολυμπιακός και οφείλουμε να παλέψουμε. Μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στον οποίο θα γίνουν εκπλήξεις, μπορείς να εκμεταλλευτείς ήττες άλλων ομάδων και να πετύχεις περισσότερα απ’ ότι σε ένα φαινομενικά εύκολο γκρουπ. Το σπουδαιότερο που μπορούμε να ευχηθούμε, με το ξεκίνημα της προετοιμασίας, είναι να έχουμε υγεία ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις προπονήσεις και στις αυξημένες υποχρεώσεις μας.

Κύριο μέλημα να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον σύλλογο ο οποίος καταφέρνει να διατηρεί και τη δική μας ομάδα σε υψηλό επίπεδο με τόσο δυνατό και ισχυρό ρόστερ. Επιβάλλεται να φέρουμε για αυτόν τον κόσμο νέους τίτλους και διακρίσεις στο σύλλογο».

Ο αρχηγός μίλησε και για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας: «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Χαίρομαι που βλέπω πολλά νεαρά σε ηλικία παιδιά τα οποία είναι διεθνείς και έχουν κάνει την καλύτερη επιλογή για την καριέρα τους να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Μόνο εγώ και ο Νίκος Δεληγιάννης είμαστε πια πάνω από 30 ετών. Υπάρχει λοιπόν, τεράστια όρεξη απ’ όλους. Οι παλιότεροι θα βοηθήσουμε τους νεαποκτηθέντες να ενσωματωθούν στην ομάδα και να συνειδητοποιήσουν σε ποιο σύλλογο βρίσκονται».

Γιώργος Ντόσκας: «Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο».

Ο Γιώργος Ντόσκας αποτελεί έναν από τους εμπειρότερους περιφερειακούς του Ολυμπιακού και έναν από τους πολίστες που έχουν κάνει πολλές προετοιμασίες με το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Όπως παρατήρησε για πρώτη φορά η «πρώτη» έγινε χωρίς απουσίες:

«Είναι πολύ ευχάριστο που επιτέλους ξεκινάμε χωρίς να υπάρχουν απουσίες διεθνών και στην πρώτη προπόνηση να είμαστε όλοι οι παίκτες παρόντες. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά, να είμαστε όλοι υγιείς, να διατηρήσουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας και στην Ευρώπη να κάνουμε το κάτι παραπάνω, που πέρυσι δεν μπορέσαμε. Ξεκινάμε ως πρωταθλητές και κυπελλούχοι και δεν υπάρχει το άγχος και το περσινό βάρος για να επαναφέρουμε την ομάδα στην κορυφή. Αυτό θα μας απελευθερώσει στην προσέγγιση στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια».

Σε ερώτηση για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ που έφερε τον Ολυμπιακό στον ίδιο όμιλο με την Εγκερ, τη Μπαρτσλονέτα, τη Γιούγκ Ντουμπρόβνικ και δύο ακόμη δυνατές ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά, ο Χιώτης άσος απάντησε:

«Σίγουρα εφέτος ο όμιλος είναι πιο δύσκολος. Ολες οι ομάδες είμαστε πολύ κοντά η μία στην άλλη. Είναι μεν δύσκολο ο όμιλος αλλά δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο. Φτάνει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε έτοιμοι αγωνιστικά και αποφασισμένοι να κερδίζουμε. Να παίζουμε με μυαλό και ψυχή και στόχος μας να είναι πάντα η νίκη» τόνισε ο Γιώργος Ντόσκας και μιλώντας για την εφετινή ομάδα είπε:«Πράγματι είναι μία από τις πιο πλήρης ομάδες η εφετινή. Σίγουρα και παλιότερες χρονιές ο Ολυμπιακός είχε πληρότητα ως ομάδα. Εφέτος είναι μία από αυτές τις περιόδους με ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Αυτά όλα βεβαίως είναι θεωρητικά. Τα αποτελέσματα μέσα στο νερό θα δείξουν εάν είμαστε καλοί ή όχι. Αυτό καλούμαστε να δείξουμε και ο καθένας ατομικά αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Γιώργος Ντόσκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πολυτιμότερο παίκτη ο οποίος φορά το νούμερο 7. Τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη αλλά και εμάς που στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά στα κρίσιμα δίνουν βροντερό παρών στην εξέδρα. Μακάρι εφέτος με την απόδοσή μας να κάνουμε τους φιλάθλους μας να έρχονται ακόμη και στα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια της Α1».

Γιάννης Φουντούλης: «Η Ευρώπη αποτελεί τα τελευταία χρόνια το απωθημένο μας».

Πριν την η ομάδα κάνει την πρώτη βουτιά στην πισίνα του Αγίου Κοσμά και οι ερυθρόλευκοι αρχίσουν να μετρούν …πλακάκια μίλησε στου εκπροσώπους του Τύπου και ο πολυτιμότερος πολίστας της προηγούμενης χρονιάς, ο Γιάννης Φουντούλης ο οποίος δήλωσε:

«Είναι η πέμπτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό. Κάθε φορά που συγκεντρωνόμαστε για πρώτη φορά επικρατεί ενθουσιασμός. Απ΄ ότι βλέπετε όλοι, οι σχέσεις μεταξύ όλων των παικτών είναι άριστες. Εχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά και επιθυμία να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Και ατομικά αλλά και ως ομάδα. Οι επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω ακόμη πιο δυνατά. Δεν ξεκινώ με κάποιον ατομικό στόχο. Το μόνο που θέλω είναι να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Να βελτιωθώ μέσα από την ομάδα και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας ένα ακόμη νταμπλ».

Ο διεθνής άσος ξεκαθάρισε πως το απωθημένο της ομάδας είναι η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Ευρώπη αποτελεί τα τελευταία χρόνια το απωθημένο μας. Εχουμε αυτογνωσία και ξέρουμε ότι δεν έχουμε φέρει στον σύλλογο κάποια ευρωπαϊκή διάκριση. Δύο χρονιές ήμασταν κοντά στην πρόκριση για τα προημιτελικά. Είτε λόγω συγκυριών είτε επειδή εμείς δεν παίξαμε καλά δεν τα καταφέραμε. Η Διοίκηση έχοντας όραμα να φτάσει η ομάδα ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ μας ενίσχυσε. Το γνωρίζουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ σιξ».

Στη τελική καταμέτρηση των γκολ που πέτυχε πέρσι του έλλειπαν μόλις τέσσερα για να φτάσει τον μαγικό αριθμό 100. Θα τα καταφέρει εφέτος;

«Δεν είναι αυτοσκοπός να πετύχω 100 γκολ στο πρωτάθλημα» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συνεχίζει: « Εάν με τη βοήθεια των συμπαικτών μου τα καταφέρω εφέτος θα είναι καλό αλλά το έχω πει και στο παρελθόν ότι το επίπεδο της διοργάνωσης δεν είναι τέτοιο που να έχει να καυχιέται κάποιος ότι πέτυχε περισσότερα από 100 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο. Είναι τέτοια η γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα που δυστυχώς το πρωτάθλημα κάθε χρόνο είναι και λιγότερο ανταγωνιστικό στην κανονική του διάρκεια».

Αγγελος Βλαχόπουλος: «Στον Ολυμπιακό θα γίνω ακόμη καλύτερος»

Εως πέρσι ο Αγγελος Βλαχόπουλος ήταν ένας από τους πονοκεφάλους των παικτών του Ολυμπιακού καθώς αποτελούσε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους. Πλέον, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους ερυθρόλευκους για να διατηρηθεί η ομάδα πρώτη. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να γίνει καλύτερος. Η διοίκηση έχει κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί ο πήχης πολύ ψηλά, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Υπάρχει ένα μακροχρόνιο πλάνο καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι ιδιαίτερα μικρός. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα και το μόνο που θέλω είναι να κάνω καλές εμφανίσεις. Με τα περισσότερα παιδιά γνωρίζομαι πολύ καλά και έχω άριστες σχέσεις. Θα έλεγα ότι είμαι λίγο αγχωμένος αλλά πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Με τόσο καλούς συμπαίκτες θεωρώ ότι θα γίνω ακόμη καλύτερος. Με δεδομένο πως οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό αποτελούμε τη βάση της Εθνικής ομάδας, η κοινή μας παρουσία στον σύλλογο θα έχει ευεργετικά οφέλη και για τα εθνικά μας χρώματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ