2013-09-04 00:29:03
Φωτογραφία για Συγγνώμη από τις ελβετικές τράπεζες για τη... διευκόλυνση της φοροδιαφυγής
Κι όμως συνέβη και αυτό. Σε μία σπάνια ένδειξη ευαισθησίας, οι ελβετικές τράπεζες ζητούν “συγγνώμη” για το ρόλο που έπαιξαν, βοηθώντας... τη φοροδιαφυγή στο εξωτερικό.

Η απολογία τους ακολουθεί τον ιστορικό διακανονισμό με τις αμερικανικές Αρχές για τις φορολογικές διαφορές τους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες μικρές ιδιωτικές τράπεζες σε χρεοκοπία

Οι τράπεζες δεν γνωρίζουν το τελικό κόστος του διακανονισμού με τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες προσπαθούν εδώ και καιρό να “χτυπήσουν” το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο.

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν περιθώριο έως τα τέλη του έτους να την ευκαιρία να επιλύσουν θέματα τα οποία συνδέονται με πιθανές πρακτικές φοροδιαφυγής από Αμερικανούς πολίτες,

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη πριν από τρεις ημέρες στην Ουάσινγκτον, προβλέπει την επιβολή προστίμων σε τράπεζες που βρέθηκαν να έχουν διευκολύνει τη φοροδιαφυγή από Αμερικανούς πολίτες σε αντάλλαγμα για συμφωνίες που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα διώκονται σε πολλές περιπτώσεις.


Τα πρόστιμα από τη συμφωνία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 δισ. δολ. ενώ οι τράπεζες ενδεχομένως να υποχρεωθούν να αποκαλύπτουν τα ονόματα των ιδιοκτητών των λογαριασμών.

“Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι στερούμαστε τις ικανότητες και γνώση το ότι βρεθήκαμε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Οφείλεται στο ότι ενεργήσαμε λανθασμένα και ακολουθήσαμε λάθος τακτική”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελβετών τραπεζιτών, Patrick Odier σε συνέντευξη Τύπου.

“Λυπάμαι περισσότερο για όλα αυτά επειδή καταστρέψαμε τη φήμη ολόκληρου του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος”, κατέληξε.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ