2013-09-04 18:00:08
Φωτογραφία για 4C: η τέλεια σύνθεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος της Alfa Romeo
Η Alfa Romeo 4C είναι το διθέσιο κουπέ με τον κινητήρα στο κέντρο και τη μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς που αντιπροσωπεύει την πραγματική ουσία ενός σπορ αυτοκινήτου με το DNA της Alfa Romeo: επιδόσεις, ιταλικό στιλ και τεχνολογική υπεροχή, προσφέροντας τη μέγιστη οδηγική ικανοποίηση με πλήρη ασφάλεια.

Σχεδιασμένη από τους μηχανικούς της Alfa Romeo, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena. Η Alfa Romeo 4C προέρχεται απευθείας από το πρωτότυπο που έκανε αίσθηση στην Έκθεση της Γενεύης το 2011 και κέρδισε τρία πολύτιμα βραβεία: τον τίτλο "AutoBild Design Award" (2011, Γερμανία), τον τίτλο "Design Award for Concept Cars & Prototypes" (2012, Ιταλία) και το "Most Exciting Car of 2013" από το "What Car?" (2013, Μεγάλη Βρετανία).

Σχεδιασμένη από το Alfa Romeo Style Centre, η 4C φέρνει άμεσα στο νου μερικά από τα παραδοσιακά εμβληματικά μοντέλα τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της μάρκας
. Ιδιαίτερα δε, από την άποψη των διαστάσεων και τις ομοιότητες της διάταξης, ένα απ' αυτά περισσότερο: την 33 Stradale, ένα αυτοκίνητο που συνδύασε εξαιρετική και καινοτόμα τεχνολογία με ένα ανυπέρβλητο στιλ, όπως όλοι οι θρύλοι της Alfa Romeo. Η 4C ακολούθησε αυτό το δρόμο και έτσι ολοκληρώνει ένα ταξίδι που είχε ξεκινήσει με την 8C Competizione, τονίζοντας κάποιες ιδιαίτερες έννοιες της μάρκας, όπως οι συμπαγείς διαστάσεις, ο δυναμισμός και η ευελιξία.

Ο νέος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo αποτελεί μια εξέλιξη του κινητήρα που χρησιμοποιείται ήδη στην έκδοση Quadrifoglio Verde της Giulietta. Διαθέτει ένα καινοτόμο αλουμινένιο μπλοκ και ειδικά συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, που έχουν βελτιστοποιηθεί για την ενίσχυση της σπορτίφ εικόνας και αίσθησης του αυτοκινήτου ακόμη περισσότερο. Επιπλέον χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις όπως τον άμεσο ψεκασμό, τον διπλό συνεχή μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, κι έναν υπερσυμπιεστή με ένα επαναστατικό σύστημα σάρωσης για την ολοκληρωτική εξάλειψη του"turbo lag". Ο βενζινοκινητήρας 1750 Turbo συνεργάζεται με το καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT, κορυφαίο στην κατηγορία του τόσο για το χαμηλό βάρος του, όσο και για την ταχύτητα απόκρισης.

Συναρπαστικό περίπτερο στο πνεύμα «πάθους και καινοτομίας»

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην Διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης με ένα εντυπωσιακό, όμορφο και ξεχωριστό περίπτερο που φέρνει στη μάρκα έναν δυναμικό αέρα και το ζωτικό πνεύμα της μάρκας στο προσκήνιο. Ο χώρος της έκθεσης επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν από κοντά τις τελευταίες καινοτομίες της γκάμας και να εξερευνήσουν το θρυλικό συναίσθημα που μόνο τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo μπορούν να προσφέρουν.

Δυο εκδόσεις της Alfa Romeo 4C δημιουργούν ατμόσφαιρα με τους όμορφους χρωματισμούς και τις αντιθέσεις με τα χρώματα του περιπτέρου, η ανανεωμένη Giulietta MY 2014 βρίσκεται εκεί με δυο εκδόσεις επίσης που ξεχωρίζουν ευχάριστα, ενώ όλα τα μοντέλα της εταιρείας προσφέρουν με την παρουσία τους στην έκθεση τον σπορτίφ αέρα που χρειάζεται η αυτοκίνηση και το πάθος που ξεχειλίζει από την τεράστια ιστορία της μάρκας.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ