2013-09-08 17:06:57
Φωτογραφία για F1 GP Ιταλίας - RACE: Προσκύνησαν Vettel στο «Ναό»
Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Sebastian Vettel, την 6η στο φετινό Πρωτάθλημα, 32η συνολικά στην καριέρα του. 

Στη Monza, ο 26χρονος Γερμανός χάλασε το πάρτι των «ferraristi» που περίμεναν πως και πως να ακούσουν τον ιταλικό εθνικό ύμνο να παιανίζει. Η Red Bull όμως ήταν και σε αυτόν τον αγώνα ανώτερη.

Και αναφερόμαστε συνολικά στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και όχι μόνο στις RB9. Το πόσο άψογα λειτούργησαν οι μηχανικοί στα pits στον 24ο γύρο αλλάζοντας λάστιχα σε Vettel και Webber σε χρόνους 2,6" και 2,7" αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Στη Scuderia εκτός του ότι θα πρέπει να βελτιώσουν την F138 θα πρέπει να ψάξουν το θέμα και με τη στρατηγική. Η απόφαση να κρατήσουν τον Alonso έξω για 2 ακόμα γύρους σε σχέση με τον Vettel, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη. Η διαφορά του Γερμανού από τον Ισπανό έφτασε μέχρι και τα 12 δευτερόλεπτα, για να κλείσει τελικά στα 5,4", με την RB9 να παρουσιάζει πρόβλημα στο κιβώτιο (ζητούσαν από τον Vettel να αλλάζει από 5η σε 6 πριν τον κόφτη).


Στην εκκίνηση αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Massa που βρέθηκε 2ος με τον Alonso να μένει πίσω από τον Webber, τον οποίο και πέρασε στον 3ο γύρο με πολύ ωραία προσπάθεια από εξωτερική στο σικέην Roggia. Μπροστά του είχε πλέον τον ομόσταβλό του ο οποίος «παίζει» τη θέση του στη Scuderia. Στο 10ο γύρο, ο Ισπανός πέρασε τον Βραζιλιάνο χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και μπροστά του πλέον είχε τον Vettel που συνεχώς ξεμάκραινε. Πίσω, ο Massa αντιστεκόταν στον Webber, αλλά στα pits ο Βραζιλιάνος έχασε τη θέση από τον Αυστραλό.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Webber πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Alonso, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να επιτεθεί καθώς από τον 41ο γύρο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κιβώτιο. Ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε και ο Vettel, μόνο που στην περίπτωση του έμπειρου Αυστραλού το θέμα υπήρχε στις αλλαγές από 2α σε 3η.

Στην 5η θέση κάνοντας πολύ καλό αγώνα τερμάτισε ο Nico Hulkenberg με την Sauber, ενώ 6ος ήταν ο Nico Rosberg με την Mercedes. Ο Daniel Ricciardo έφερε το μονοθέσιο της Scuderia Toro Rosso στην 7η θέση, ενώ ο Romain Grosjean με την Lotus, τερμάτισε 8ος, έχοντας δει λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση τον Paul di Resta να πέφτει πάνω του.

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton έχοντας εξαπολύσει την τελική του αντεπίθεση στους τελευταίους γύρους όπου πέρασε αρχικά τον Kimi Raikkonen και εν συνεχεία τις McLaren των Sergio Perez - Jenson Button. O τελευταίος συμπλήρωσε την βαθμολογούμενη 10άδα.

Για 2ο συνεχή αγώνα ο Raikkonen έμεινε εκτός βαθμών, τερματίζοντας στην 11η θέση. Ο αγώνας του Φιλανδού καταστράφηκε λίγο μετά την εκκίνηση όταν έχασε τα φρένα στο πρώτο σικέην και χτύπησε από πίσω τον Perez. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ζημιά στην εμπρός αεροτομή της Lotus Και έτσι ο Φιλανδός αναγκάστηκε να μπει μόλις στον 2ο γύρο στα pits.

Αυτό ήταν το τελευταίο GP που διεξήχθη φέτος επί ευρωπαϊκού εδάφους. Με 7 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Vettel έχει αποκτήσει προβάδισμα 53 βαθμών από τον Alonso. Tο Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 22 του μηνός στη Σιγκαπούρη.

Aποτελέσματα Αγώνα

ΘΟδηγόςΟμάδαΔιαφ1Sebastian VettelRed Bull Racing-RenaultΝικητής2Fernando AlonsoFerrari5.4 3Mark WebberRed Bull Racing-Renault6.3 4Felipe MassaFerrari9.3 5Nico HulkenbergSauber-Ferrari10.3 6Nico RosbergMercedes10.9 7Daniel RicciardoSTR-Ferrari32.3 8Romain GrosjeanLotus-Renault33.1 9Lewis HamiltonMercedes33.5 10Jenson ButtonMcLaren-Mercedes38.3 11Kimi RäikkönenLotus-Renault38.6 12Sergio PerezMcLaren-Mercedes39.7 13Esteban GutierrezSauber-Ferrari40.8 14Pastor MaldonadoWilliams-Renault49.0 15Valtteri BottasWilliams-Renault56.8 16Adrian SutilForce India-Mercedes1 Γ.17Charles PicCaterham-Renault1 Γ.18Giedo van der GardeCaterham-Renault1 Γ.19Jules BianchiMarussia-Cosworth1 Γ.20Max ChiltonMarussia-Cosworth1 Γ.-Jean-Eric VergneSTR-Ferrari39 Γ.-Paul di RestaForce India-Mercedes 

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ