2013-09-09 01:17:10
Φωτογραφία για O Κώστας Μήτρογλου απαντάει με γκολ στον Ερνέστο Βαλβέρδε
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που…τρώγεται κρύο και ο Κώστας Μήτρογλου που φορτώνει γκολ τα αντίπαλα δίχτυα δικαιώνει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και διαψεύδει τον πρώην προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε κόψει από τον Ολυμπιακό τον διεθνή φορ υποστηρίζοντας ότι δεν ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού! Φαίνεται ότι ο Βαλβέρδε (στην πρώτη θητεία του στους Ερυθρόλευκους) δεν συγχώρεσε ποτέ στον Μήτρογλου το χαμένο πέναλτι με την Ανόρθωση στην Κύπρο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 25χρονος φορ δεν είχε λοιπόν θέση στον Ολυμπιακό με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο βάσκος τεχνικός κάθισε τρία χρόνια στον Ερυθρόλευκο πάγκο και ο διεθνής φορ περιπλανήθηκε δανεικός σε Πανιώνιο, Ατρόμητο. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης που αγωνίστηκε στο β΄ γύρο(2010-΄11), σημείωσε 8 γκολ. Στον Ατρόμητο έπαιξε στη σεζόν 2011-΄12 και πέτυχε 16 γκολ.

Ο κ. Μαρινάκης είχε πάντα εμπιστοσύνη στον Μήτρογλου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε επικοινωνήσει με τον Μήτρο-γκολ όταν αγωνιζόταν δανεικός και τον παρότρυνε να δίνει τον καλύτερο του εαυτό:«Εμείς σε πιστεύουμε. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και θα επιστρέψεις στον Ολυμπιακό».

Ο Μήτρογλου επέστρεψε το καλοκαίρι του 2012 στον Ολυμπιακό. Την περσινή σεζόν χωρίς να είναι βασικός, σημείωσε τρία γκολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ(αγωνίστηκε στη θέση του τραυματία Τζιμπούρ) και στο πρωτάθλημα έφθασε τα 11 γκολ.

Και την εφετινή σεζόν ο Μήτρο-γκολ ξεκίνησε αναπληρωματικός στο ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ καθώς ο Μίτσελ προτίμησε τον Αργεντινό επιθετικό Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο ισπανός προπονητής κατάλαβε το λάθος του ύστερα από το χατ-τρικ που σημείωσε ο «Γερμανός» στη Λιβαδεικά. Μπήκε αλλαγή (65΄)στο ματς με τον Λεβαδειακό και σημείωσε τρία γκολ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάθεται στον πάγκο, η βεντέτα του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα. Το δίδυμο Σαβιόλα-Μήτρογλου μπορεί να συνυπάρξουν στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Η ρέντα στο σκοράρισμα του Πιστολέρο συνεχίστηκε και με χρώματα της εθνικής ομάδας. Το εκτός έδρας γκολ που σημείωσε επί του Λιχτενστάιν οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Βοσνία. Ο φορ του Ολυμπιακού ήταν μέσα στις φάσεις, έχασε ευκαιρίες, όμως εκείνο που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλεθ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος διαπίστωσαν ότι ο φορμαρισμένος Μήτρογλου βλέπει δίχτυα. Ετσι η θέση του θα είναι στο βασικό σχήμα τόσο στους Ερυθρόλευκους όσο και στο εθνικό συγκρότημα.

Για τον Μήτρογλου είχαν δείξει ενδιαφέρον γερμανικές, ιταλικές και ρωσικές ομάδες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος η Τέρεκ Γκρόζνι έκανε δελεαστική πρόταση στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Μήτρογλου, όμως οι Ρώσοι βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Αν ο Πιστολέρο συνεχίζει να φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα -όπως έκανε και την περσινή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ- τότε η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα ξεπεράσει το ποσόν της ρήτρας που έχει στον Ολυμπιακό(8 εκατ. ευρώ).

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός μετά την παραχώρηση του Ράφικ Τζιμπούρ με την μορφή δανεισμού στην τουρκική Σίβασπορ θέλει να ξεφορτωθεί από το ψηλό συμβόλαιο του παγκίτη Πάουλο Μασάντο.

Ο Μίτσελ δεν έχει χρησιμοποιήσει τον πορτογάλο μεσοεπιθετικό ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσπαθεί να απαλλαγεί από το υψηλό συμβόλαιο του πορτογάλου μεσοεπιθετικού. Λύση για τον Μασάντο είναι η πώληση του σε ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων(η μεταγραφική περίοδος λήγει την ερχόμενη εβδομάδα).

Στο μικροσπόπιο της Μίλαν βρίσκεται ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των Μιλανέζων Αριέντο Μπράιντα αποκάλυψε ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Τζένοα θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο καμπιονάτο.

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακού-Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Δευτέρα θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του Γ. Καραϊσκάκης έξω από τη Θύρα 25(10.00). Οι τιμές τους: 25 , 35 , 45 , 50 , 55 , 65, 75 και 175 ευρώ (VIP). Ηδη έχουν διατεθεί πάνω από 12000 εισιτήρια.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ