2012-04-09 10:23:05
Φωτογραφία για ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διδάσκοντες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας στην Πατησίων όσον αφορά την παρουσία των αλλοδαπών μικροπωλητών, η οποία ουκ ολίγες φορές συνδέεται με περιστατικά εγκληματικότητας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι καθηγητές της πρώην ΑΣΟΕΕ εφιστούν την προσοχή των αρμοδίων, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα φθάσουμε να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα. Όπως αναφέρουν, λόγω της σοβούσας εγκληματικότητας στην περιοχή, έχει περιοριστεί αισθητά η παρουσία φοιτητών ειδικά σε παραδόσεις που διεξάγονται μετά τις απογευματινές ώρες.

Μάλιστα, αναφέρονται και σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως π.χ. την επίμονη παρενόχληση δύο γυναικών από αλλοδαπό στο χώρο του γκαράζ, την κλοπή μέσα από αυτοκίνητο καθηγητή στην οδό Δεριγνύ ή τη συχνή σεξιστικής φύσεως παρενόχληση φοιτητριών ή εργαζομένων από αλλοδαπούς που συνδέονται με το παρεμπόριο - το οποίο οργιάζει στο πεζοδρόμιο της Πατησίων έξω από το Ίδρυμα - και συχνάζουν στον περιβάλλοντα ή εντός του ΟΠΑ χώρου.


Κορυφαίο συμβάν που δείχνει την κατάσταση που επικρατεί όμως αποτελεί ο ξυλοδαρμός μέρα μεσημέρι νεαρού στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου και στα σκαλιά προς την πτέρυγα Αντωνιάδου, περιστατικό που, όπως λένε οι καταγγέλλοντες, μόνο μεμονωμένο δεν είναι.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου ζητούν την επέμβαση των αρμοδίων και για τους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής του Ιδρύματος, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, έχουν ουσιαστικά καταληφθεί από αλλοδαπούς μικροπωλητές, κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υγειονομικής φύσεως.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ