2013-09-11 03:56:11
Φωτογραφία για Καθήκον του Κόλιν Φερθ ο νέος του ρόλος
Ο βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ δήλωσε ότι αισθανόταν καθήκον του να υποδυθεί τον βρετανό στρατιώτη Έρικ Λόμαξ, ο οποίος... υπέστη βασανιστήρια και υπέφερε επί δεκαετίες πριν βρει την δύναμη να συγχωρήσει αυτούς που τον κρατούσαν αιχμάλωτο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας The Railway Man που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του αξιωματικού του βρετανικού στρατού, έγινε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο την Παρασκευή.

Ο –βραβευμένος πέρυσι με Όσκαρ– Φερθ υποδύεται τον βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε ώριμη ηλικία, ο οποίος είχε σταλεί από τα ιαπωνικά στρατεύματα σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου το 1942 όπου επί χρόνια ήταν αιχμάλωτος πολέμου.

Αργότερα στη ζωή του ο Λόμαξ βρήκε την δύναμη να συμφιλιωθεί με έναν από τους βασανιστές του, τον διερμηνέα Τακάσι Ναγκάσε από την πόλη Κουρασίκι της Ιαπωνίας, πάνω στη γέφυρα του ποταμούΚβάι.

Ο Λόμαξ έγινε διάσημος όταν έγραψε το βιβλίο The Railway Man με τις εμπειρίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αυτοβιογραφία του εκδόθηκε το 1995.

Ο Λόμαξ πέθανε τον Οκτώβριο του 2012, σε ηλικία 93 ετών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ