2012-04-09 16:27:55
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΝΑ...ΧΑΦΑΡΟ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", για τον... χάφαρο που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός,τον χθεσινό αγώνα με την Κέρκυρα και πολλά άλλα Αναλυτικά:

• Ο Αναστόπουλος τον έριξε στη Β’ Εθνική τον Λεμονή. Αυτοκτόνησε ο Παναιτωλικός, από δικά του λάθη πέφτει. Με έναν πρόεδρο άριστο, με επενδύσεις, με εγκαταστάσεις εντυπωσιακές, με ένα λαό πύρινο, τον χαντακώσανε οι προπονητές με τα σακάκια, ο Λεμονής και ο Τεννές, έφτιαξαν μία ομάδα άνευρη, χωρίς πάθος. Και έχει λέει ο Παναιτωλικός έναν υπεύθυνο για τις μεταγραφές που είναι πρώην αστυνομικός. Τι δουλειά έχει εκεί ο Μπελεβώνης; Πατάτες οι μεταγραφές.

• Έλεγε ο Λεμονής τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο ότι είναι ο χαφ του μέλλοντος! Ο μοντέρνος χαφ του 2010, κάτι τέτοια έλεγε. Πού είναι ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος; Δεν κάνει ρε σας έλεγα, έφυγε από τον Ολυμπιακό και εξαφανίστηκε.

• Στο Καραϊσκάκη μου άρεσε πολύ αυτός ο προπονητής της Κέρκυρας ο Καβακάς, μου τα έλεγε ο Σινάνογλου γι’ αυτόν, από τον Πλατανιά
. Εκπληκτικό στήσιμο η Κέρκυρα. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι της. Καμία σχέση με την Κέρκυρα του Μπάντοβιτς και του Γκράθια που ήταν χάλια. Πάθος, αντοχή, συνδυασμούς, σωστή άμυνα, φοβερή αλληλοκάλυψη, με κατέπληξε η Κέρκυρα. Με τον πρωταθλητή Ελλάδας έπαιζε στο γήπεδό του, και ήταν και κομπλέ ο Ολυμπιακός. Άριστα στημένη η Κέρκυρα.

• Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία, θέλει απαραίτητα ένα νέο Ιμπαγάσα, ένα χάφαρο που θα είναι ο κουμανταδόρος, αλλά όχι αργό να πετάει πάσες μόνο. Θέλει ένα χάφαρο να παίρνει την ομάδα πάνω του και να μπουκάρει κιόλας, να προωθείται. Θα τον πληρώσεις ακριβά αυτόν, πολύ ακριβά, από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να τον πληρώσεις ένα τέτοιο παίκτη. Διότι ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος.

• Αυτή τη στιγμή παίζεις με 3 χαφ εργάτες. Ο Ορμπάιθ στο λιμανάκι του, δεν βγαίνει στο πέλαγος, από εκεί μπροστά στα σέντερ μπακ είναι εύκολο να βγάζεις πάσες αφού δεν σε μαρκάρουν στενά οι αντίπαλοι. Δεν περνάει στο κέντρο του γηπέδου, δεν ντριμπλάρει, χάνει αρκετές προσωπικές μονομαχίες. Ο Φουστέρ κάνει κακή χρονιά, ανύπαρκτος ήταν προχθές ξανά, τον πιέσανε, είχαν κουράγια, είχαν αλληλοκάλυψη. Και ο Μανιάτης που είναι κι αυτός εργάτης. Αυτά τα χαφ δεν φτάνουν για τον Ολυμπιακό που θέλουμε.

• Επίσης, δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να παίζει συνεχώς τη μπάλα από τον πλάγιο μπακ στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών να φύγει ο Τζιμπούρ. Δεν είναι μπάλα αυτή. Δώστου ο Μοντέστο, δώστου ο Χολέβας, δώστου άλλες φορές ο Τοροσίδης, σας πήραν χαμπάρι ρε, ο ένας σέντερ μπακ παίρνει τον Τζιμπούρ, ο άλλος σέντερ μπακ κλίνει λίγο σαν λίμπερο, ο μπακ πιάνει τον Μιραλάς, ο Αμπντούν είναι κοντός, βγαίνει και ο τερματοφύλακας, τις μαζεύει τις μπάλες. Έβλεπες έναν φορ μέσα στην περιοχή και 6-7 αντίπαλους. Με τον Φουστέρ από πίσω ανύπαρκτο, τι να κάνεις.

• Έβλεπα την Μάντσεστερ με την ΚΠΡ η οποία έκανε 2 ζώνες άμυνας. Όμως η Μάντσεστερ έπαιζε με 2 φορ τον Γουέλμπεκ και τον Ρούνεϊ, εξτρέμ που βοηθάγανε ως και τα μπακ πίσω, τον Γιανγκ και τον Βαλέντσια, στα χαφ είχε 1 κόφτη, τον Κάρικ που βγαίνει και μπροστά, και τον Σκόουλς που είναι μπαλαδόρος και χώνεται. Παρ’ ότι είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο, η επιστροφή του βοήθησε την Μάντσεστερ, έφτιαξε και την άμυνά του ο Φέργκιουσον και ξαναπαίρνει το πρωτάθλημα- ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές ομάδες.

• Για εμένα ο Ολυμπιακός θέλει και παικταρά φορ. Με καλή κίνηση, να ξέρει και μπάλα, να είναι διεμβολιστής, γρήγορος, ώστε με τον χάφαρο από πίσω να αλλάξουν τον Ολυμπιακό. Πλήρωσέ τους ακριβά αυτούς, στην τελική πούλα κάποιον, πούλα τον Τζιμπούρ, όχι τον Μιραλάς.

• Και ο Μήτρογλου μπορεί να επιστρέψει και να βοηθήσει, μέσα στην περιοχή σε ξελασπώνει, σκίζει δίχτυα, γιατί ξέρει μπάλα. Πρέπει να αξιοποιηθεί. Χωρίς τον Μήτρογλου ο Ατρόμητος θα είχε πρόβλημα στο γκολ, μόνο αυτός σκοράρει, οι άλλοι όλοι είναι πολύ δυσκοίλιοι.

• Και μακάρι αν μπορούσαμε να παίρναμε και έναν εξτρέμ φοβερό, όχι τεμπέλη στον κόσμο του σαν τον Τούρκο.

• Ο τελικός με τον Ατρόμητο δεν θα είναι εύκολος. Ο Δώνης έχει ξυπνήσει φέτος, έδεσε την άμυνα, σταμάτησε την πάσα πόδι με πόδι, παίζει πιο έξυπνα, πάει για το μηδέν πίσω να βάλει ένα γκολ να το κρατήσει- και προχωράει. Μου αρέσει που σε κάποια ματς που θέλει στο τέλος να κρατήσει το αποτέλεσμα, πετάει και τρίτο σέντερ μπακ μέσα. Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες για τον τελικό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
COCA COLA ΜΕ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
COCA COLA ΜΕ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ