2013-09-25 09:32:04
Φωτογραφία για «Η οικολογία είναι στάση ζωής»
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, στέλνοντας το μήνυμα «Η οικολογία είναι στάση ζωής».

Τη Γιορτή πραγματοποίησε η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας, το τετραήμερο από 19 έως 22 Σεπτέμβρη, στο άλσος του Παυσιλύπου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής.

Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις, ήταν και η κατασκευή πλιθιών και πλίθινου τοίχου.

Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία και τον παραδοσιακό Τεχνίτη Πλίθινων Κτιρίων Γεώργιο Καζνέση που παρουσίασε αναλυτικά όλα τα βήματα από τη δημιουργία λάσπης μέχρι το «καλούπωμα» των πλιθιών.

Ήταν ένα Εργαστήριο σημαντικό και ωφέλιμο για όσους το παρακολούθησαν και αυτό διότι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όχι απλά για τον τρόπο κατασκευής ενός πλίθινου σπιτιού, αλλά και για όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα τα οποία συγκεντρώνει μία τέτοιου είδους κατασκευή, όπως η αντισεισμικότητα, αλλά και η μεγάλη θερμική μάζα που παρουσιάζει συγκρατώντας πολύ καλά τη ζέστη ή την δροσιά.


Το απόγευμα της Κυριακής, τα παιδιά είχαν την «τιμητική» τους καθώς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Θέατρο Σκιών με τον Μάκη Χάρμπα στο έργο «Ο γάμος του Μπάρπα-Γιώργου».

Δεν έλειψε, όμως, και η ενημέρωση αφού πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ζεόλιθος: Ένα ηφαιστοστειογενές ορυκτό με εκπληκτικές ιδιότητες και πολύτιμη συνδρομή στη γεωργία, κτηνοτροφία, περιβάλλον, ιατρική κ.α.» από τον Γεωπόνο – Βιοκαλλιεργητή, Σωκράτη Βασιλάκο.

Η φετινή Γιορτή, ήταν αφιερωμένη στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο.

Οι διοργανωτές ανανεώνουν το «ραντεβού» τους με το κοινό για του χρόνου, στη 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το γνωμικό της ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το γνωμικό της ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ