2013-10-01 12:01:04
Φωτογραφία για Την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής θέλει να πιστωθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ
Να αναδειχθεί ότι έχει καθοριστικό και διακριτό ρόλο στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σκηνικό επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, με εφαλτήριο... την εξάρθρωση τη Χρυσής Αυγής. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η ηγετική ομάδα του Κινήματος προβάλλουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ από πολύ νωρίς πέρσι επισήμανε τον κίνδυνο από το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και ανέλαβε πρωτοβουλίες. 

Παράλληλα, σε τούτη τη φάση ο κ. Βενιζέλος και με την ιδιότητά του ως συνταγματολόγος, πρωτοστατεί ώστε να ληφθούν μέτρα, που θα διασφαλίζουν την πολιτική σταθερότητα – υποστήριξε για παράδειγμα μετ’ επιτάσεως ότι είναι δυνατόν να μην γίνουν αναπληρωματικές εκλογές, όπου τυχόν προκύψει κενό σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν την όλη υπόθεση ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί το Κίνημα σε παράγοντα κυβερνητικής σταθερότητας και ταυτόχρονα ως πρωταγωνίστρια δύναμη του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», κατά του φασισμού. Ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει άλλωστε την κατάθεση, ίσως και εντός της εβδομάδας του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.


Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος και μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από το Ισραήλ, θα συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να γίνει συζήτηση επί όλων αυτών των εξελίξεων. Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές και γι’ αυτό ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ιδιαίτερα στις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό να μην εξετάσει καν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Κάποια στιγμή υπήρξαν φόβοι στο ΠΑΣΟΚ ότι ο πρωθυπουργός ίσως τολμήσει ένα εκλογικό αιφνιδιασμό, αλλά πλέον πιστεύουν στη δέσμευσή του.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ