2013-10-01 12:07:05
Φωτογραφία για «ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΛΛΑ...»
Εντυπωσιασμένος από την απόδοση του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Γ. Καραϊσκάκης» εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος του ESPN στα θέματα των Παριζιάνων, Τζόναθαν Τζόνσον, μιλώντας στο "onsports.gr" και... απαντά αν οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προκριθούν στους «16».

Ο δημοσιογράφος που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και της παρέας του εντυπωσιάστηκε από τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην ομάδα του Λοράν Μπλαν και ειδικά με την απόδοση του Βλάντιμιρ Βάις.

Ωστόσο, δεν κρύβει ότι παρόλο που θεωρεί ότι η ομάδα του Μίτσελ έχει ποιότητα και ταλέντο, είναι δύσκολο να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πάντως, ο ρεπόρτερ της Παρί είναι πεπεισμένος ότι οι ερυθρόλευκοι είναι καλύτερη ομάδα από την Άντερλεχτ και μπορούν να πάρουν την τρίτη θέση που θα τους εξασφαλίσει τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.


Πώς είδες το ματς Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα;

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός ήταν στην πραγματικότητα η καλύτερη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ανώτερη ποιότητα της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τη διαφορά και κέρδισε το ματς. Βοήθησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κουράστηκε στο δεύτερο μέρος και ότι η άμυνά του στα στημένα (φάουλ και κόρνερ) ήταν κακή. Πραγματικά, ήταν ένας αγώνας δύο ημιχρόνων και νομίζω ότι η Παρί ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά και ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να χάσει 4-1 στο τέλος. Αλλά αν δεν μπορείς να αμυνθείς στα κόρνερ πολύ καλά, τότε τιμωρείσαι από τις καλύτερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού ξεχώρισες περισσότερο;

«Ο Βλάντιμιρ Βάις ήταν εξαιρετικός. Πολλοί άνθρωποι τον θυμούνται σαν ένα ταλέντο που ποτέ δεν μπόρεσε να εξελιχθεί πλήρως στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Σίτι και να πηγαίνει δανεικός στην Μπόλτον, αλλά κάποιοι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν. Είναι μόνο 23 και έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του. Το θαυμάσιο γκολ του εναντίον της Παρί έκανε... χαζούς ένα από τα πιο ακριβά δίδυμα κεντρικών αμυντικών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος έχει τεράστιο ατομικό ταλέντο».

Ήταν έκπληξη για σένα το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού;

«Ναι και όχι. Κατά κάποιο τρόπο ναι, ειδικά με το πόσο γρήγορα ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά επίσης γνωρίζω ότι οι μεγάλες ομάδες που ταξιδεύουν σε μέρη όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, όπου η ατμόσφαιρα είναι... ηλεκτρισμένη, πάντα δυσκολεύονται στο να προσαρμοστούν στην ατμόσφαιρα στην αρχή. Νομίζω ότι η Παρί έκατσε πίσω εξαιτίας αυτού στο ξεκίνημα. Από τη στιγμή που συνήθισαν το περιβάλλον, άρχισαν να ελέγχουν το ματς. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι χρησιμοποίησαν όλη τους την ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξαν με αδρεναλίνη. Όταν αυτή εξαντληθεί, είναι δύσκολο να συνεχίσεις στο υψηλό επίπεδο παιχνιδιού του πρώτου ημιχρόνου».

Γιατί θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός… σταμάτησε να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο και η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 4-1;

«Νομίζω ότι είναι τόσο απλό όσο ότι κουράστηκαν. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης με διοργανώσεις σαν την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, την Μπουντεσλίγκα, την Πριμέρα Ντεβιζιόν, τη Σέριε Α και τη Λιγκ 1. Το στυλ ποδοσφαίρου είναι διαφορετικό, αλλά η Γαλλία είναι μια λίγκα που βασίζεται στη φυσική κατάσταση και τα επίπεδα αυτής των παικτών της Παρί ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά του Ολυμπιακού».

Με αυτά που είδες νομίζεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο;

«Όχι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες και έπαιξε καλά για ένα μεγάλο μέρους του παιχνιδιού εναντίον της Παρί. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, είδαμε τον Ολυμπιακό να νικά τη Μονπελιέ, πέρσι, οπότε το γαλλικό ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα για να φτάσει στο επόμενο στάδιο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπενφίκα να είναι επίσης στον όμιλο. Υπάρχει, όμως, μια πιθανότητα να τερματίσει τρίτος και να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Άντερλεχτ έχει προβλήματα στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή από όταν έχασε πολλούς παίκτες το καλοκαίρι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από πάνω της στον όμιλο».

Έχεις κάποια ιδιαίτερη ιστορία από την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί;

«Όχι, δεν υπήρξαν κάποιες ιδιαίτερες ιστορίες από αυτή τη νύχτα. Νομίζω ότι η είσοδος του Εζεκιέλ Λαβέτσι έκανε τη μεγάλη διαφορά και έχει δείξει ότι ο παίκτης της ποιότητάς του μπορεί να γυρίσει μια πιθανή ισοπαλία σε νίκη. Ο Τιάγκο Μότα ήταν εξαιρετικός επίσης, όπως και ο Μπλεζ Ματουιντί και προφανώς η ποιότητα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Έντινσον Καβάνι ήταν εξαιρετικό όφελος. Αλλά όσον αφορά ιστορίες δεν υπήρξε κάτι το ασυνήθιστο που έγινε στον Πειραιά εκτός από το ντεμπούτο του Μαρκίνιος και το τέρμα του στο ντεμπούτο του».

Τι είπε ο Λοράν Μπλαν στους παίκτες του και εμφανίστηκαν διαφορετικοί στο δεύτερο ημίχρονο;

«Νομίζω ότι τους ηρέμησε και τους είπε να συνεχίσουν να κυκλοφορούν την μπάλα καλά και να μην αφήνουν τον Ολυμπιακό αποκτά κατοχή. Η Παρί είναι καλή σε αυτό τώρα που είναι αυτός προπονητής. Είπε στους παίκτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και ότι η μεγαλύτερη αντοχή τους θα κυριαρχήσει και έτσι έγινε».

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις της Παρί από το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό και γενικά για τον αγώνα, την Ελλάδα και την ελληνική ομάδα;

«Η Παρί και το γαλλικό ποδόσφαιρο θα μεταφέρουν καλές εντυπώσεις στο εξωτερικό από αυτή την αναμέτρηση και ειδικά λόγω των οπαδών που ήταν εξαιρετική όλη νύχτα και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει καλό ποδοσφαιρικό ταλέντο, ακόμη και αν δεν αντανακλάται πάντα από την εθνική ομάδα. Το Καραϊσκάκη ήταν ένα εξαιρετικό μέρος και πολύ ατμοσφαιρικό. Είναι σαν το Παρκ Ντε Πρενς στο ότι προσπαθεί να κρατήσει τον ήχο των οπαδών μέσα στο γήπεδο, συμβάλλοντας σε μια πολύ απολαυστική εμπειρία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ