2013-10-01 12:15:05
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα ο 29χρονος χρυσαυγίτης
Σε νέα σύλληψη νεαρού χρυσαυγίτη και μέλους της Οργάνωσης Εθνικιστών Ρεθύμνου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν 29χρονο από τη Λάρισα που διαμένει χρόνια στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ότι... είναι ενεργό μέλος και από τους συντονιστές της δράσης της Χ.Α. σε τοπικό επίπεδο.

Η έρευνα έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα σπίτι που σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται άτυπα και ως γραφείο της Χρυσής Αυγής, καθώς εκεί γίνονται συνήθως συναντήσεις μελών της οργάνωσης και φυλάσσεται έντυπο και άλλο υλικό.

Ο 29χρονος πριν την προσχώρησή του στη Χρυσή Αυγή φαίνεται, σύμφωνα με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του, πως μετείχε στην Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου, τη γνωστή οργάνωση που επί χρόνια έδινε δείγματα της νεοναζιστικής και ξενοφοβικής φιλοσοφίας της με ρατσιστικά συνθήματα στην πόλη, σε σχολεία και το πανεπιστήμιο, συνθήματα που κάποτε είχαν βάλει στόχο και τον ίδιο τον Μανώλη Γλέζο όταν έχει επισκεφθεί την πόλη, ενώ παλαιότερα είχαν γίνει γνωστά και μέσω του τοπικού τύπου περιστατικά ξυλοδαρμού αριστερών φοιτητών από μέλη της ΟΕΡ.


Η ΟΕΡ πριν μερικά χρόνια σταμάτησε επίσημα τη «δράση» της και ως φαίνεται μέλη της προσχώρησαν στη Χ.Α.

Στην έρευνα που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του 29χρονου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού βρέθηκαν μεταξύ άλλων πανό της Ο.Ε.Ρ., έντυπο υλικό της Χ.Α. και κροτίδες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε τους αστυνομικούς ότι κινείται στο χώρο του ακροδεξιού μορφώματος αλλά όχι ότι είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Στο σπίτι του συλληφθέντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• δέκα κροτίδες ,

• ένα στιλέτο, συνολικού μήκους 17 εκατοστών,

• μία πλαστή κάρτα πολυτέκνων,

• έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής,

• ένα μεγάλο πανό, που αναγράφει «Ο.Ε.Ρ.» Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου,

• μία κεντρική μονάδα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και

• μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB Stick ).

Ο 29χρονος, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η προέλευση και λόγος κατοχής των κατασχεθέντων.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ