2012-04-10 14:51:31
Φωτογραφία για Η Μόσχα θα καταρρίψει τον πύραυλο της ΒΑ Κορέας αν παρεκκλίνει της τροχιάς του
Τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του διαστημικού χώρου θα παρακολουθούν την εκτόξευση και την τροχιά του βορειοκορεατικού πυραύλου - φορέα του δορυφόρου. Σε περίπτωση απόκλισης του πυραύλου από την τροχιά του μπορούν να τον καταρρίψουν, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας. Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου θα γίνει μεταξύ 12 και 16 Απριλίου.

«Το πλάνο της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στην εκτόξευση πυραύλου με δορυφόρο αποτελεί ένδειξη περιφρόνησης» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο βορειοκορεατικός δορυφόρος θα τοποθετηθεί εντός της ημέρας στον πύραυλο που βρίσκεται ήδη στην εξέδρα εκτόξευσης, βορειοδυτικά της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Διαστημικής Τεχνολογίας της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα εργάζεται πυρετωδώς και για την τρίτη πυρηνική δοκιμή και για το σκοπό αυτό έχει κατασκευάσει υπόγειο τούνελ κοντά στο σημείο που έχουν γίνει οι προηγούμενες δύο δοκιμές. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ