2012-04-10 15:31:41
Φωτογραφία για Τα χρέη που έκαψαν τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη
Χειροπέδες σε έναν από τους διασημότερους σκηνοθέτες της χώρας πέρασαν οι διωκτικές αρχές Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών τον Κώστα Φέρρη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 135.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρέη που πρόεκυψαν από εταιρεία παραγωγής ταινιών και θεατρικών σκηνών που διατηρούσε κατά το παρελθόν ο Κώστας Φέρρης, μαζί με μια επίσης γνωστή σκηνοθέτρια.

Η εφορία στην οποία υπαγόταν η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο δημιουργός της ιστορικής πια ταινίας «Ρεμπέτικο» έστειλε το σήμα με τις οφειλές των 134.782 ευρώ στον αρμόδιο εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Κώστα Φέρρη. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, άντρες του οποίου πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, καθώς στο ένταλμα φαινόταν η παλιά διεύθυνση κατοικίας του σκηνοθέτη.


Από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος της Ασφάλειας αναζητήθηκε ο κ. Φέρρης στην παλιά διεύθυνση κατοικίας, πλην όμως δεν βρέθηκε. Από τους περιοίκους έμαθαν πως ο γνωστός σκηνοθέτης έχει αλλάξει σπίτι και πλέον διαμένει στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Την έρευνα μέσα στο Σαββατοκύριακο ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλανδρίου, οι οποίοι έφτασαν τελικά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου με τη βοήθεια των συναδέλφων τους του τοπικού αστυνομικού τμήματος κατάφεραν να εντοπίσουν την οικία του σκηνοθέτη και να τον συλλάβουν.

Ο 77χρονος Κώστας Φέρρης πέρασε την νύχτα στα κρατητήρια του τμήματος και την επομένη οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, αφού πρώτα ο σκηνοθέτης διαβεβαίωσε τον εισαγγελικό λειτουργό πως θα προβεί άμεσα σε διακανονισμό με την εφορία, ώστε να αποπληρωθεί το ποσό που χρωστά στο Δημόσιο.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες για τον ίδιο λόγο είχε συλληφθεί στην περιοχή των Πατησίων και η πρώην συνέταιρος του Κώστα Φέρρη, επίσης γνωστή σκηνοθέτρια. Είχαν δημιουργήσει μια εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων, η οποία όμως δεν πήγε καλά και άφησε ισόποσα χρέη στους δύο συνεταίρους. Πάντως και η συνέταιρος του Φέρρη είπε στον εισαγγελέα ότι θα προβεί σε διακανονισμό με την εφορία, όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους της και αφέθηκε ελεύθερη.

Ο Κώστας Φέρρης γεννήθηκε το 1935 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε στην Αμπέτειο Σχολή και στη δραματική σχολή του Τάκη Τσάκωνα στο Κάιρο, στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Από το 1957 εγκαθίσταται στην Ελλάδα. Το 1965 σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Μερικές το προτιμούν χακί». Μετά το 1973 σκηνοθετεί πέντε ταινίες, ανάμεσά τους και το πολυβραβευμένο «Ρεμπέτικο». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ