2013-10-04 10:57:07
Φωτογραφία για Το μεγάλο άγχος του Στουρνάρα
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ένα βασικό άγχος: να πείσουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία τους, που έχουν εμπλοκή με τα προαπαιτούμενα της τρόικας, ότι τέλη Οκτωβρίου λήγει... η προθεσμία για την εκπλήρωση τους. Αλλιώς, προειδοποιούν, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να γίνει ό,τι και πριν δύο χρόνια. Δηλαδή, οι επικεφαλής ελεγκτές να αποχωρήσουν, διακόπτοντας τις συζητήσεις και στέλνοντας τη χώρα εκεί απ όπου ξεκίνησε, δηλαδή το “μηδέν”.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή επαφή με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, από τους οποίους εν πολλοίς κρίνεται η επιτυχία του εγχειρήματος για να τους πείσει ότι “πρέπει να τρέξουν”. Το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιτυχία του τεστ και όσο καθυστερεί η όλη προσπάθεια βρίσκεται στον αέρα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι και από το Παιδείας απαντούν ότι η εφαρμογή του στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, οδηγεί σε λουκέτο την ανώτατη εκπαίδευση. Ήδη, πολλά Πανεπιστήμια είναι κλειστά. Για το ΥΠΟΙΚ, όμως, αυτό το οποίο μετράει σε αυτή τη φάση, είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της οικονομίας. Όλα τα υπόλοιπα, έπονται voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ''σύστημα'' δουλεύει..
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ''σύστημα'' δουλεύει..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ