2013-10-04 11:29:19
Φωτογραφία για Στη Βουλή τα αιτήματα για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.
Τους φακέλους με τα αδικήματα που βαρύνουν τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβίβασε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους ο Εισαγγελέας του Αρείου, ενώ «κόλλησε» η πρωτοβουλία Μεϊμαράκη για τη διακοπή της μισθοδοσίας τους, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες ζήτησαν συνολική λύση για την αντιμετώπιση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στον δρόμο προς την Βουλή βρίσκονται τα αιτήματα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χ.Α. και αφορούν τα αδικήματα που εκκρεμούν εις βάρος τους και διώκονται ως αυτόφωρα κακουργήματα και εκκρεμούν εις βάρος τους.

Την ίδια ώρα φαίνεται να «μπλοκάρει» η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής για την διακοπή της βουλευτικής αποζημίωσης όσων βουλευτών προφυλακίζονται ή είναι υπόδικοι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει λύση «πακέτο» για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα να αποφασιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες υποστήριξαν πως πρέπει να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και μετά η Βουλή να αποφασίσει για το θέμα αφού θα έχει σχηματίσει σαφή εικόνα.


Ετσι στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου δεν συζητήθηκε καν το θέμα της διακοπής της μισθοδοσίας τους και θα πρέπει να αναμένεται νέα κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε το ζήτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια, ενδεχομένως μαζί με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Και για την τροπολογία αυτή πάντως εκφράζονται αντιρρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ζητάει να περιοριστεί το εύρος των διατάξεων του ποινικού κώδικα, για τις οποίες θα διακόπτεται η χρηματοδότηση ενός κόμματος, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε χθες ότι το κόμμα της είναι αντίθετο με αποσπασματικές συζητήσεις και μάλιστα για τροπολογίες που περιέχουν τόσο σοβαρά θέματα.

ΗΜΗΡΕΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ