2013-10-18 17:56:07
Φωτογραφία για Κυριαρχεί η πρόταση για την επιβολή φόρων για τον ΕΟΠΥΥ
ONMED. Πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική για τη διαδικασία της διαβούλευσης, θεωρεί ο υπουργός Υγείας, την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό, τον ΕΟΠΥΥ, και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τις τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τον ΕΟΠΥΥ (πρόταση Σουλιώτη, πρόταση Θεοδωράκη και πρόταση Κοντού), η εισήγηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χρήσιμη.

Ωστόσο, σε ερώτηση του onmed.gr για την επιβολή φόρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας απέφυγε να απαντήσει λέγονατς ότι «δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι αυτό το θέμα, θα αποφασίσει η Βουλή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαβούλευσης, που έχει ήδη ξεκινήσει».

Παρόμοια απάντηση έδωσε για το αν ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πάροχος ή αγοραστής υπηρεσιών υγείας. «Για το αν είναι μόνο αγοραστής ο ΕΟΠΥΥ ή όχι, υπερβαίνει την αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας, είναι κυβερνητική απόφαση», κατέληξε ο κ. Α. Γεωργιάδης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ