2013-10-24 11:23:03
Φωτογραφία για Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Λιβάνου πάνε προς εξόρυξη
Την ώρα που στην Ελλάδα των αφορολόγητων εφοπλιστών (Εφοπλιστάν), οι κυβερνήσεις κάνουν τoυς εφοπλιστές πλουσιότερους χαρίζοντάς τους φόρους και πρόστιμα δις ευρώ, την ώρα που οι  πρώην Τούρκογλου και οι Κόκκινοι Πάνοι κάνουν την Ελληνική ΑΟΖ μικρότερη κάνοντας αρχαιολογικό χώρο τη Στρογγύλη, στο Λίβανο (βλέπετε εδώ) άρχισαν να κόβονται οικόπεδα στη Λιβανική ΑΟΖ και να δίνονται δικαιώματα σε εταιρείες για εξορύξεις, κάτι που η Ελλάδα έπρεπε να είχε κάνει πρίν την “άλωση” της Κύπρου το 1973 (βλέπετε εδώ) και ίσως και μια εικοσαετία νωρίτερα. Ακόμη και στο Λίβανο, μια χώρα που έχει τυραννισθεί απο τόσες αντιπαραθέσεις, δεν υπάρχουν πρώην Τούρκογλου και λαθρέμποροι πετρελαίου που δεν πιάνονται ποτέ.

Δεν υπάρχουν Εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές, εταιρείες offshore, Βατοπέδια και μεταπράτες σε κάθε γωνία για να διεκπεραιώνουν τις “δουλειές” των πολιτικών.

Στον χάρτη αριστερά, φαίνεται πάνω σε ένα ανάγλυφο χάρτη της Google στη περιοχή της AOZ του Λιβάνου μια διαφάνεια ενός άλλου χάρτη γνωστού απο το 2007, για τον οποίο σας έχω μιλήσει προηγουμένως εδώ στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει  στην περιοχή
. Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα (Α, Β και C) είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτές με το κίτρινο χρώμα δείχνουν την ύπαρξη κοιτασμάτων σε μεγαλύτερο βάθος,

Mνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας υπέγραψαν πρόσφαταα Μόσχα και Βηρυττός, στα πλαίσια του οποίου Ρωσικές εταιρείες θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Οπως είναι γνωστό, οι εταιρείες Rosneft, Lukoil και NOVATEK συμμετείχαν στον πρώτο γύρο αδειοδότησης, τον Απρίλιο του 2013. Συνολικά συμμετείχαν 52 εταιρείες από 25 χώρες του κόσμου, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2014. Η Rosneft σχεδιάζει να συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Αμερικανική ExxonMobil, η Lukoil με τη γαλλική Total και η NOVATEK με την GPB Resources του ομίλου Gazprom.

Η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Λιβανική ΑΟΖ, τα οποία ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Μελετών (USGS)  με τη δημοσιοποίηση σεισμολογικών και άλλων δεδομένων για τη λεκάνη της Λεβαντίνης αύξησε το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών για συνεργασία με το Λίβανο. Σύμφωνα με την έρευνα του USGS. ο βυθός της λεκάνης της Λεβαντίνηςστην Ανατολική Μεσόγειο, (ΑΟΖ Κύπρου, Συρίας, Λιβάνου) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο ενώ διόλου αμελητέα δεν είναι και τα κοιτάσματα πετρελαίου, που έχουν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η λεκάνη της Λεβαντίνης μπορεί να περιέχει έως 3,5 - 4 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 220 - 250 εκατ. τόνους πετρελαίου!

Βλέπετε τί λέγαμε και εμείς εδώ το 2009 και εδώ το 2011!

Τί έκανε απο τότε το ΥΠΕΚΑ; Tϊποτα ουσιαστικό. Μετά 4 χρόνια μάλιστα ανακάλυψε σε ένα γραφείο έναν αδαή και κουτό και τον έβαλε προιστάμενο στα πετρέλαια. Τυχαίο; Όχι βέβαια, γιατί τίποτα δεν επιθυμείται να γίνεται σωστά σε αυτή τη χώρα. Στόχος πάντα είναι το λάθος http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/10/blog-post_15.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ