2012-04-11 14:35:17
Φωτογραφία για Μεγάλη τιμή για Χονδροκούκη
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος και αθλητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Χονδροκούκης, θα ανάψει το βωμό στην Ακρόπολη στις 16 Μαΐου.

Η Αθήνα θα δημιουργήσει γέφυρα ανάμεσα στο Πεκίνο και στο Λονδίνο. Η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή (ΕΟΕ) ανακοίνωσε πως ο Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Λι Νινγκ θα ανάψουν τον ολυμπιακό βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο την 17η Μαΐου στο... φινάλε του ελληνικού σκέλους της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Ο Λι Νινγκ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Χρυσός Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική επελέγη από τους συμπατριώτες του να ανάψει το βωμό στη "Φωλιά του Πουλιού".

Η ΕΟΕ τίμησε και την κωπηλασία, ένα άθλημα με σπουδαίες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που θα μπει στο στάδιο και θα δώσει τη δάδα στον κάτοχο δύο ολυμπιακών μεταλλίων, Βασίλη Πολύμερο και αυτός με τη σειρά του στην Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλεξάνδρα Τσιάβου.


Τέλος, ανακοινώθηκε πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος, Δημήτρης Χονδροκούκης, θα ανάψει το βωμό στην Ακρόπολη στις 16 Μαΐου.

Η αφή της φλόγας θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρο Γιαννιώτη, όπως οριστικοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη (10/4).

Το ταξίδι της προς το Λονδίνο θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου όταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του στίβου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόου, θα μεταφέρει τη φλόγα στην πατρίδα του. Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου.

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ