2012-04-11 15:56:06
Φωτογραφία για Γ. Κοντογιάννης: Στο προσκήνιο οι λογαριασμοί της Ελβετίας λόγω Άκη
Το θέμα της έρευνας πιθανών τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό έφερε πάλι στο προσκήνιο ο Γιώργος Κοντογιάννης με... αφορμή τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήδη από τον Απρίλιο του 2010 είχε θέσει ζήτημα ελέγχου όχι μόνο όσων έχουν διατελέσει υπουργοί αλλά και όλων εκείνων που έχουν ασκήσει εξουσία από διάφορα πόστα στο δημόσιο βίο.

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων. Και μάλιστα όχι μόνο στην Ελβετία αλλά και σε άλλους προορισμούς όπως για παράδειγμα η Σιγκαπούρη που ακούγεται ότι έχει γίνει τελευταία της μόδας», είπε ο κ. Κοντογιάννης ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με την ψήφο τους προχθές στη Βουλή κάλυψαν την υπόθεση της Siemens και καυτηρίασε την απόφασή τους να ψηφίσουν την τροπολογία για τη ρύθμιση των οικονομικών τους.


«Το θέμα της Siemens – όπου έγινε συμβιβασμός – δεν αφορά το σύνολο της υπόθεσης», υποστήριξε ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Κώστας Τασούλας που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή και εξήγησε ότι «είναι αδύνατον να λυθούν αυτά τα θέματα προεκλογικά».

Όσο για τους λογαριασμούς στην Ελβετία χαρακτήρισε πυροτέχνημα το αίτημα να δοθεί εξουσιοδότηση για τον έλεγχό τους από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα γιατί η ΝΔ αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή της για να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία», ήταν η τελευταία κουβέντα του κ. Κοντογιάννη.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ