2012-04-11 16:15:24
Φωτογραφία για Το ethnos.gr για τη σύλληψη Σαχπατζίδη
Ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται οΑκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη και οεπιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν και τονξάδελφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται ναεμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας. Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζότανστο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μιαμεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένηεπιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά τωνεφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο.

Συγκεκριμένα η εκδοτική εταιρεία εξαγοράζεται από τον Γ.Σαχπατζίδη, τον Ελληνοαμερικανό Τζων Ρήγα, που συνδέεται με την αμερικανικώνσυμφερόντων εταιρεία επενδύσεων «ΖΙΛΚΑ» και τον Ν. Ρεμαντά, στέλεχος τότε τηςΤράπεζας Πειραιώς.


Μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρείστην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά». Οσο όμως απότομηήταν η άνοδος του Γ. Σαχπατζίδη τόσο «ορμητική» ήταν και η πτώση του.

Κατ αρχάς από τη «Μακεδονία» αποχωρεί ο Ν. Ρεμαντάς. Στησυνέχεια το 2002 ο βασικός ιδιοκτήτης Τζων Ρήγας εκδιώκει τον Γ. Σαχπατζίδη,τον οποίο κατηγορεί με δικαστικές αγωγές ως υπαίτιο για μεγάλη «μαύρη τρύπα»που ανακάλυψε στο ταμείο της εταιρείας.

Την περίοδο εκείνη της «επιτυχίας» του ο Γ. Σαχπατζίδηςεμφανιζόταν να διάγει μια πολυτελή ζωή και να διαμένει σε ένα πολυτελές σπίτιστην Κατερίνη, ώστε να τον αποκαλούν «Σάχη της Κατερίνης».

Ακολούθησε μια μακρά περίοδος κατά την οποία εξαφανίστηκεαπό την πιάτσα, με τις ακάλυπτες επιταγές να πέφτουν η μία μετά την άλλη καιτους πιστωτές του να τον κυνηγούν. Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως ο Γ.Σαχπατζίδης εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο σχεδόν από το πουθενά, μεοικονομικά που άφηναν αρκετά ερωτηματικά και όπως προκύπτει να έχει αναπτύξειιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.

Ενα ακόμη μυστήριο: Παρουσιάζεται ως «αφανής χρηματοδότης»της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ οι άγνωστες στο ευρύ κοινό επιχειρηματικές του δραστηριότητεςδεν δικαιολογούν μια μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι τοκλειδί του μυστηρίου βρίσκεται κάπου κοντά στη Μονή Βατοπεδίου.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ (www.ethnos.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ