2012-04-11 16:16:04
Φωτογραφία για Ξάνθη: Τα “απολύτως απαραίτητα” για το Πασχαλινό τραπέζι
Τα απολύτως απαραίτητα θα κοσμούν φέτος το Πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών, οι οποίοι όπως φαίνεται από την έως τώρα κίνηση στην αγορά του κρέατος ψωνίζουν διστακτικά και χωρίς τις σπατάλες και υπερβολές του παρελθόντος. Η λιανική τιμή πώλησης των αμνοεριφίων στον Νομό κυμαίνεται στα 8 με 10 ευρώ το κιλό, για τα ντόπια κρέατα, ενώ από τη μεριά τους οι κτηνοτρόφοι διαθέτουν τα προϊόντα τους προς 5 με 5,5 ευρώ το κιλό.

«Τα πράγματα μέχρι στιγμής βαίνουν καλώς. Από την πλευρά μας τα αμνοερίφια φεύγουν προς τις αγορές και της Ξάνθης και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα πριν από έναν περίπου μήνα δώσαμε αμνοερίφια και προς Τουρκία και προς Ιταλία» αναφέρει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης κος Κώστας Ζαφειριάδης διευκρινίζοντας πως από τη μεριά τους οι κτηνοτρόφοι διαθέτουν τα αμνοερίφια τους σε τιμή 5 με 5,5 ευρώ το κιλό, τιμή που κρίνεται από τους ίδιους ικανοποιητική, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η λιανική τιμή των αμνοεριφίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 με 8,5 ευρώ.


«Εμείς δίνουμε 5 με 5,5 ευρώ το κιλό, είναι ικανοποιητική για εμάς αυτή η τιμή αλλά ο κόσμος πρέπει να τα βρει στην αγορά στα 8 με 8,5 ευρώ όχι παραπάνω. Τα 6 και 6.25 που ακούμε σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να είναι ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα εάν βρούνε μεγαλύτερες τιμές από το 8 και το 8,5 αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κερδοσκοπία, είτε του κρεοπώλη ούτε του σταδίου της σφαγής» επισημαίνει ο κος Ζαφειριάδης εκτιμώντας πως δεν υπάρχουν αδιάθετα αμνοερίφια στις κτηνοτροφικές μονάδες του νομού Ξάνθης.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η τελική τιμή διάθεσης των αμνοεριφίων στην αγορά της Ξάνθης αγγίζει ακόμη και τα 10ευρώ το κιλό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών του Νομού κος Γιώργος Μπατζακίδης, ο οποίος επισημαίνει πως «η τιμή διακυμαίνεται από 8 έως 10 ευρώ το κιλό, και αυτό γιατί άλλη τιμή έχουν τα αμνοερίφια του κάμπου και άλλα του βουνού». Ο ίδιος εκτιμά πως η κίνηση στην αγορά του κρέατος μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική καθώς «ο κόσμος ψωνίζει, σίγουρα όχι με τον τρόπο που ψώνιζε στο παρελθόν αλλά τόσο όσο χρειάζεται. Παλαιότερα άλλωστε υπήρχε και σπατάλη, τώρα όμως που τα νοικοκυριά είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση βλέπουμε ότι ψωνίζουν όχι ένα ολόκληρο αρνί αλλά όσο χρειάζονται».
thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ