2012-04-12 13:15:05
Φωτογραφία για Η σύλληψη και το πρόβλημα του ΠΑΟΚ!
Ο Γιώργος Σαχπατζίδης συνελήφθη για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, όμως, τυπικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα άμεσα τουλάχιστον από αυτήν.

Ο βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μοναδικός χρηματοδότης της τα τελευταία χρόνια «πιάστηκε» από τις Αρχές στα γραφεία της εταιρείας σούπερ μάρκετ που ανήκουν στους γιους του και στον Βρύζα. Μάλιστα, οι δύο γιοι του είναι μέλη της διοίκησης του δικεφάλου και ο Δημήτρης, είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ!

Tα ζητήματα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ από την σύλληψη είναι σημαντικά καθώς ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης προσδοκούσε στη βοήθεια του Σαχπατζίδη  για την εξασφάλιση της αδειοδότησης από την UEFA, η οποία θα ελέγξει τον ΠΑΟΚ στα τέλη του Ιούνη.

Μάλιστα, η παρουσία της οικογένειας Σαχπατζίδη λειτουργούσε σαν... ασφάλεια για τη διοίκηση του Ζήση Βρύζα καθώς στην περίπτωση που δεν βρεθούν τα επιπλέον έσοδα που απαιτούνται για να μην αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα στο έλεγχο που θα γίνει από την UEFA στα τέλη του Ιούνη.


Πλέον, υπάρχει θέμα και με τις μετοχές του Γιώργου Σαχπατζίδη που έχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 60χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ποσοστό περίπου 6% των μετοχών του ΠΑΟΚ μέχρι και τα τέλη του 2009, ποσοστό που προέκυψε από τη συμμετοχή του στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και τη μετοχοποίηση χρημάτων που έδωσε ως ταμειακή διευκόλυνση στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

Ενα ποσοστό που ενδεχόμενα έχει αυξηθεί, καθώς το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Σαχπατζίδης πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ (ήταν η εγγύηση για την οικονομική ευμάρεια του Βασίλη Φλωρίδη). Οπως είχε ξεκαθαρίσει, τα χρήματα αυτά θα μετοχοποιούνταν και σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toshiba Excite 13: το γιγάντιο Tablet
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toshiba Excite 13: το γιγάντιο Tablet
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ