2012-04-12 13:36:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει το πρόγραμμα ανέργων Voucher του ΟΑΕΔ
Πρόσφατα και προεκλογικά ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης Η/Υ για ανέργους σε όλη την επικράτεια. Ένα ακόμα πρόγραμμα, από τα τόσα του παρελθόντος, που έχουν σαν πρωτεύον και μοναδικό στόχο να γεμίσουν με χρήματα της ΕΕ τις τσέπες κάποιων ιδιοκτητών ΚΕΚ. Το να εκπαιδευτούν οι άνεργοι και να αποκτήσουν εφόδια που θα τους βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας είναι μία πρωτοβουλία την οποία χειροκροτώ και επιβραβεύω. Αλλη ένσταση μου είναι στο γιατί η αμοιβή της εκπαίδευσης και το επίδομα του ανέργου να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα και τον στόχο του συγκεκριμένου προγράμματος και εξηγούμαι:

Το να πάρει ο άνεργος ένα Voucher αξίας 700€ και να επιλέξει μόνος του το κέντρο εκπαίδευσης είναι ένα θετικό βήμα σε σχέση με το παρελθόν. Το ότι ο άνεργος, εφόσον παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα πάρει επίσης ένα επίδομα αξίας 500€ είναι εξίσου θετικότατο ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗ.


Η αξία του Voucher και του επιδόματος να καταβληθεί μόνον εφόσον ο άνεργος προσκομίσει στον ΟΑΕΔ το πιστοποιητικό Η/Υ για το οποίο εκπαιδεύεται και είναι ο κύριος στόχος του προγράμματος. ΟΧΙ καταβολή αμοιβών και επιδομάτων μόνο με την προσκόμιση του απουσιολογίου. Το να έχεις παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει κιόλας ότι έχεις αποκτήσει γνώσεις. Η απόδειξη γνώσεων πιστοποιούνται μόνο με επίσημες εξετάσεις αποκτώντας αναγνωρισμένα πιστοποιητικά Η/Υ.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα επικρατήσει:

Α) η νοοτροπία της αρπαχτής όπως γινόταν στο παρελθόν όπου τεράστια ποσά δαπανήθηκαν στην εκπαίδευση μέσω ΚΕΚ και το αποτέλεσμα ήταν μηδέν.

Β) θα περαστεί η πίεση τόσο στο κέντρο εκπαίδευσης όσο και στον άνεργο να έχουν ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι άλλο από το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό Η/Υ.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα είχε τρέξει το 2008 για φοιτητές όπου η υποχρέωση ήταν εκτός της εκπαίδευσης να αποκτηθεί και το πιστοποιητικό Η/Υ αλλιώς δεν καταβάλλονταν τα χρήματα στα εκπαιδευτικά κέντρα, το οποίο πρόγραμμα είχε υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία 100% από τα ΕΕΣ.

Κώστας Βλάχος

ΥΓ: Άραγε γιατί τα ΕΕΣ αποκλείστηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης; Ποιός φοβάται την ποιοτική και σωστή εκπαίδευση; Είναι δυνατόν εν έτη 2012 να γίνονται μαθήματα Η/Υ σε τμήματα 25 ατόμων; Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι που προκηρύσσουν τέτοια προγράμματα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ