2012-04-12 13:45:02
Φωτογραφία για Υπηρεσίες ΚΕΠ από ταχυδρομεία
Δωρεάν υπηρεσίες ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) θα προσφέρουν από το ερχόμενο φθινόπωρο 68 ταχυδρομικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται σε γεωγραφικές περιοχές, στις οποίες δεν λειτουργούν ΚΕΠ. Δωρεάν υπηρεσίες ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) θα προσφέρουν από το ερχόμενο φθινόπωρο 68 ταχυδρομικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται σε γεωγραφικές περιοχές, στις οποίες δεν λειτουργούν ΚΕΠ.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών, Μάκης Βορίδης. Τα ταχυδρομικά καταστήματα, τα οποία θα παρέχουν και υπηρεσίες ΚΕΠ, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν περίπου 500.000 πολίτες απομακρυσμένων περιοχών, ενώ για τη λειτουργία τους θα πρέπει να προηγηθεί κοινή υπουργική απόφαση, την οποία θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Οπως επεσήμανε χθες ο κ. Ρέππας, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες θα παρέχονται δωρεάν από τα ΕΛΤΑ, στα οποία θα δίνεται μία εύλογη αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, που θα καθοριστεί έπειτα από σχετική μελέτη κοστοστρέφειας.


Προσωπικό

Για την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας θα αξιοποιηθούν η υπάρχουσα υποδομή και το προσωπικό των ταχυδρομείων. Οι ταχυδρομικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτά τα πρόσθετα καθήκοντα, θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια. Θετική τόσο για τον πολίτη όσο και για το Ταχυδρομείο χαρακτήρισε τη συνεργασία και ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πλέον αυξάνονται οι χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών κι αυτό είναι που από την πλευρά του προϋπολογισμού των ΕΛΤΑ μας ενδιαφέρει πολύ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρ. Βαρσάμης, διαβεβαίωσε ότι η υφιστάμενη υποδομή και οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα επαρκούν και δεν θα χρειαστεί πρόσληψη εποχικού ή άλλου προσωπικού, παρά μόνον η εκπαίδευση του υφιστάμενου.

Τα ΕΛΤΑ που θα λειτουργούν και ως ΚΕΠ, μεταξύ των οποίων και τα καταστήματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και της Βάρκιζας θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ