2013-11-14 20:08:05
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΙΣΘ - 14/11/2013
Οι χθεσινές προσβλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις* του Υπουργού Υγείας με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε επιστημονικά ακατάλληλους συλλήβδην όλους τους ιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ ( πρώην ΙΚΑ ) προκαλούν αγανάκτηση και αποστροφή στην ιατρική κοινότητα.

Τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα αλλιώς παραμένει έκθετος στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των ασθενών που καθημερινά αυτοί οι ιατροί με επιτυχία περιθάλπουν.

Επαναλαμβάνουμε, ότι η αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στην Υγεία δεν επιτρέπεται να αποτελεί άλλοθι για ενέργειες που οδηγούν στην υποβάθμιση της.

Οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων δοκιμάζονται, κρίνονται κι αξιολογούνται καθημερινά. Αυτή είναι η αποστολή και το καθήκον που ανέλαβαν ολοκληρώνοντας τις πολυετείς και επίπονες σπουδές τους.

Απορρίπτουμε λοιπόν τις υποτιμητικές δηλώσεις του υπουργού και υπενθυμίζουμε ότι και οι πολιτικοί άνδρες αξιολογούνται από τα αποτελέσματα του έργου τους και όχι από την ποικιλία των δηλώσεων τους.

*«…Αν για παράδειγμα ακολουθήσουμε την πρόταση της Task Force και τους πάμε στη δευτεροβάθμια, θα πάτε να σας χειρουργήσει ένας από αυτούς; Αν πάτε το παιδί σας, θα πάω και το δικό μου. Θα πάτε; Άρα, πρέπει να αξιολογηθούν κιόλας.»

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Τσάμης Δημήτρης  Νίτσας Νικόλαος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ