2013-11-16 20:22:06
Φωτογραφία για Πωλητήριο στο Forbes για 400 εκατ. δολάρια
Πωλητήριο στο γνωστό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε ότι έχει μπει η διοίκηση, καθώς σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου, η εταιρία έχει γίνει αποδέκτης αρκετών προτάσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι... η Deutsche Bank που δρούσε ως σύμβουλος στη διαδικασία ανεύρεσης υποψηφίων αγοραστών έχει τοποθετήσει τον πήχυ στα 400 εκατ. δολάρια.

Η εταιρία που εκδίδει το Forbes δεν είναι εισηγμένη σε κάποιο χρηματιστήριο αλλά βρίσκεται στον έλεγχο των κληρονόμων του B.C Forbes που το ίδρυσε το 1917.

Η Forbes δεν ανακοινώνει κέρδη, αλλά ειδικοί της βιομηχανίας του Τύπου αναφέρουν η τιμή είναι περίπου 8πλάσια των κερδών. Σύμφωνα με τις αποτιμήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον έντυπο τύπο οι πολλαπλασιαστές φτάνουν στις 5 φορές τα κέρδη, ενώ για τα digital media στις 10 φορές τα κέρδη.

Ο 66χρονος Στήβ Φόρμπς είναι ο πρόεδρος της εταιρίας και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, είναι ο εγγονός του ιδρυτή.


Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες και μάνατζερς της αγοράς την τελευταια τριετία πουλήθηκαν πολλά έντυπα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων, της κάμψης της κυκλοφορίας και της ανόδου των νέων καναλιών ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή στο Forbes έχει αποκτήσει και το Fund Elevation Partners, εκ των βασικών συντελεστών του οποίου είναι και ο τραγουδιτής των U2 Bono, πλήρωσαν περί τα 249 εκατ. δολάρια για να αποκτήσουν το 45% του Forbes το 2006, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Forbes το 2013 θα είναι καλύτερη των τελευταίων έξι ετών σε επίπεδο οικονμικών επιδόσεων καθώς αυξήθηκαν ραγδαία τα έσοδα από το Internet και τις παρεπόμενες δραστηριότητες, όπως τα συνέδρια.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μαύρο διάφανο πουκάμισο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μαύρο διάφανο πουκάμισο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ