2013-11-16 21:00:08
Φωτογραφία για GM: Κάνει τη νύχτα, μέρα: Σύστημα LED matrix light
Οι μηχανικοί του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής Εξέλιξης της Opel στο Rüsselsheim δουλεύουν αυτή τη περίοδο πάνω στην επόμενη γενιά του συστήματος φωτισμού για τα προσεχή Opel. Αυτό είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο οχημάτων μεγαλύτερης κατηγορίας. Η τεχνολογία LED matrix light προσφέρει φωτισμό μεγάλης σκάλας που δεν ‘τυφλώνει’ τους άλλους οδηγούς, αφού συνεχώς προσαρμόζεται αυτόματα στις διάφορες κυκλοφοριακές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο, το LED matrix light λειτουργεί σαν AFL+ με εμπρός κάμερα Opel Eye. Όταν ανιχνεύονται πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, οι ατομικές λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου παραμένει έντονα φωτισμένο.

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε σχολαστικά το νέο σύστημα στα πρωτότυπά μας» σχολιάζει ο Ingolf Schneider, Επιβλέπων Τεχνολογίας Φωτισμού στην Opel. Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματά του έχουν επίσης επιβεβαιωθεί σε μελέτη του Τμήματος Τεχνολογίας Φωτισμού στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt
. Η μελέτη δείχνει ότι με ταχύτητες 80 km/h, μπορούν να ανιχνεύονται αντικείμενα στο πλάι του δρόμου κατά 1,3 δευτ. περίπου ταχύτερα με φωτισμό matrix light συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα φώτων μεσαίας σκάλας xenon. «Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη διαφορά 30 m,» συνεχίζει ο Schneider. «αντιστοιχεί δε στην απόσταση φρεναρίσματος που απαιτείται σχεδόν για ακινητοποίηση από 100 km/h.» Η φιλοσοφία matrix light σταδιακά θα χρησιμοποιηθεί στις σειρές μοντέλων Opel τα επόμενα χρόνια.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ