2013-11-19 01:07:57
Φωτογραφία για «Τα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα προβλήματά τους»
Από το Γραφείο Τύπου

Για ακόμα μια φορά η Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Αθηνών Ελίνα Αναγνωστοπούλου φιλοξενήθηκε... την περασμένη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στην πρωινή καθημερινή εκπομπή «Μ’ανοιχτά αυτιά» στο κανάλι Ε. Αυτή την εβδομάδα θέμα της συζήτησής της με τους παρουσιαστές της εκπομπής και το φιλοξενούμενό της ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι όλης της χώρας με τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και όλες τις μεταρρυθμίσεις που επιβλήθησαν σε αυτά.

Με αφορμή τον επίκαιρο προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τις απεργίες του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, από το γεγονός ότι η Παρασκευή ήταν η τελευταία προθεσμία για την αναβολή της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών, ενώ από Δευτέρα 18 Νοεμβρίου τονίστηκε ότι είναι η ημερομηνία-κλειδί αφού στενεύουν τα χρονικά περιθώρια μετρώντας αντίστροφα για το εξάμηνο της επομένης εξεταστικής συζητήθηκαν τα αίτια της κατάστασης αυτής καθώς και τα πιθανά σενάρια που πρόκειται να ακολουθήσουν.


Η πρόεδρος της νεολαίας Αθηνών μίλησε με τη σειρά της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο οποίο είναι πρωτοετής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών λέγοντας πως : «Είμαι από τους τυχερούς που φοιτώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που δεν πλήττεται από απεργίες διοικητικών υπαλλήλων ούτε και καταλήψεις» ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όπως και σε όλα τα εγχώρια δημόσια Πανεπιστήμια έτσι και στο δικό της είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός καθώς και ο αριθμός των δωρεάν συγγραμμάτων.

Στη συνέχεια μαζί με το φιλοξενούμενο, φοιτητή της Νομικής του Καποδιστριακού, έκαναν λόγο για την υποβάθμιση μέσα από αυτόν τον τρόπο των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων ενώ υπογραμμίστηκε από την Πρόεδρο ότι τα χρήματα που σπαταλούνται από τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε διαφορετικό μέρος από αυτό της μόνιμης κατοικίας τους είναι από το υστέρημά τους και αποκτημένα με πολύ κόπο και πως είναι κρίμα να σπαταλούνται άσκοπα με αυτό τον τρόπο, σε μία εποχή που το οικογενειακό εισόδημα βρίσκεται στο ναδίρ.

Στο τέλος της συζήτησης εξέφρασαν και οι δύο νέοι την επιθυμία τους για μια πιο ανθρώπινη πολιτική που να μην είναι ξύλινη και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ελληνικής μέσης κοινωνίας. Ενώ συγκεκριμένα η Ελίνα Αναγνωστοπούλου είπε: «Ας σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν με οικονομετρική πολιτική. Ας μας αντιμετωπίσουν ως ξεχωριστές περιπτώσεις, ως ανθρώπους, ως –‘όπως θα έπρεπε- το μέλλον της χώρας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ