2013-11-27 09:41:10
Φωτογραφία για ΟΤΑ, ΕΟΠΥΥ και Ταμεία οι «δεξαμενές» για την κινητικότητα του 2014 ...!!!
Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Με απολύσεις, μετακινήσεις αλλά και προσλήψεις θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν η δεύτερη φάση της κινητικότητας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 

να έχει πάρει παράταση από την τρόικα για τους πρώτους μήνες του 2014.

Στη χθεσινή ενημέρωση του πρωθυπουργού παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε εκτενής αναφορά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων και παρουσιάστηκαν οι «δεξαμενές» του νέου κύματος κινητικότητας.

Το «φλέγον» ζήτημα της κυβέρνησης, δηλαδή από πού θα προκύψουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων φαίνεται ότι βαίνει προς εκτόνωση καθώς χτες επισφραγίστηκε ότι οι απαιτούμενες μετακινήσεις θα προέλθουν από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν εκφράσει σθεναρές αντιρρήσεις στις προθέσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι εργαζόμενοι στη ΠΟΕ- ΟΤΑ αναμένεται να προβάλλουν σοβαρές αντιστάσεις.


Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό. Ενδεικτικό είναι ότι άμεσα θα αρχίσει και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που αφορούν στη διαθεσιμότητα του 2014.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη κάλυψη του στόχου των 10.000 προσλήψεων στους τομείς της υγείας και ειδικότερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Κέντρα Υγείας σε παραμεθόριες περιοχές, της ασφάλειας (στο Λιμενικό για την καταπολέμηση της διακίνησης παράνομων μεταναστών), του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Πάντως χτες ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε την ανακοίνωση για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών. Ειδικότερα, εκτός Δημοσίου θα βρεθούν περίπου 140 δημοτικοί αστυνομικοί. Αποφασίστηκε ότι θα είναι 2.858 οι θέσεις τις οποίες θα διεκδικήσουν για τοποθέτηση οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Με την ανακοίνωση-απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγουν οι εξής θέσεις που καλύπτουν προς επανατοποθέτηση το 95% των «διαθέσιμων» δημοτικών αστυνομικών:

- 1.536 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

- 758 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

- 382 στο υπουργείο Εσωτερικών

- 152 στο υπουργείο Οικονομικών και

- 30 στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Από την κατανομή των θέσεων -και με βάση τα αιτήματα υπουργείων για κάλυψη αναγκών τους- προκύπτει ότι η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες Δίωξης του Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

 http://newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ