2013-11-28 21:20:06
Οι αλλοδαποί ιατροί μπορούν να εργαστούν στην Τουρκία μόνο όμως σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Για την άσκηση το επαγγέλματός τους στην Τουρκία πρέπει να τηρείται μια σειρά προυποθέσεων α) Οι απόφοιτοι πανεπιστήμιων της αλλοδαπής κατ αρχήν πρέπει να πάρουν βεβαίωση ισοτιμίας του πτυχίου και/ ή πιστοποιητικού ειδικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι, για την βεβαίωση ισοτιμίας των πτυχίων της ιατρικής πρέπει να αποταθούν στην Προεδρία του Συμβουλίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για την βεβαίωση των πιστοποιητικών ειδικότητας πρέπει να απευθυνθούν στην Γενική Διεύθυνση Υγειονομικής Περίθαλψης του Υπουργείου μας.
β) Εντός ενός έτους από την ημερομηνία της αίτησης, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση γνώσης της Τουρκικής γλώσσας, σε επίπεδο (β) ή σε ανώτερο, με βάση τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσών. Η πιστοποίηση αυτή δίδεται από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και Έρευνας της Τουρκικής (TÖMER) γλώσσας. Όσοι έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα στα οποία η εκπαίδευση παρέχεται στην Τουρκική γλώσσα δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αυτή την βεβαίωση.
γ) Γι αυτούς που θα κάνουν για πρώτη φορά έναρξη του επιτηδεύματός τους στην Τουρκία απαιτείται βεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας τους ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται για τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της Τουρκίας εντός του προηγούμενου έτους, για τα άτομα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι κατοικούν στην Τουρκία πέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την από την υποβολή της αίτησης τους και από τα άτομα που έχουν προσφύγει στην Τουρκία λόγω εκτάκτων συνθηκών της χώρας τους.
3)Τα άτομα που έχουν συγκεντρώσει τα παραπάνω έγγραφα και πληρούν τις άνω προϋποθέσεις, πρέπει να κάνουν αίτηση εργασίας σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο. Μεταξύ του ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος και του αλλοδαπού ιατρού πρέπει να συνταχτεί ιδιωτικό συμφωνητικό σε κάθε σελίδα του οποίου θα πρέπει να τεθεί υπογραφή των συμβαλλομένων και τα ονόματα τους και στο οποίο θα αναφέρεται ο μηνιαίος μικτός μισθός
4)Η αίτηση εργασίας του αλλοδαπού ιατρού πρέπει να κατατεθεί από το ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με το συμφωνητικό και τα έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω, στην Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας στην οποία ανήκει το ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα . Εφόσον τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί είναι πλήρη και δεν διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιου εγγράφου που δεν είναι σύμφωνο τότε αντίγραφο του πτυχίου και/ή του πιστοποιητικό ειδικότητας αποστέλλεται εκ μέρους της Διεύθυνσης προς το Υπουργείο Υγείας στη Γενική Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών, στο τμήμα Διενέργειας Διατυπώσεων Καταχώρησης και Ισοτιμίας προκειμένου να ελεγχθούν οι διατυπώσεις διενέργειας καταχώρησης και ισοτιμίας. Στη συνέχεια της απάντησης που θα δοθεί από το Τμήμα Διενέργειας Διατυπώσεων Καταχώρησης και ισοτιμίας λαμβάνεται έγκριση από τη διεύθυνση Υγείας της αρμόδιας Νομαρχίας και συντάσσεται πιστοποιητικό (αρχική έγκριση) της εργασίας του αλλοδαπού ιατρού στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.
5) Ο ενδιαφερόμενος με την προσωρινή άδεια εργασίας που θα του χορηγηθεί από την Νομαρχία, πρέπει να αποταθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας . Με την άδεια εργασίας που θα του χορηγηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας πρέπει να αποταθεί στις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια παραμονής.
6) Ένα επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας εργασίας που θα εκδοθεί από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας καθώς και ένα επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής που θα εκδοθεί από τις Αστυνομικές Αρχές πρέπει να αποσταλούν στην Γενική Διεύθυνση Υγειονομικής Περίθαλψης, στη διεύθυνση Δραστηριότητας και Λειτουργίας Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων . Οι πληροφορίες του αλλοδαπού προσωπικού υγείας καταγράφονται μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης του Υπουργείου στο Σύστημα Διοίκησης Οργανισμών Υγείας (SKYS) Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας εκδίδει την άδεια εργασίας του αλλοδαπού προσωπικού υγείας που είναι καταγεγραμμένο στο Σύστημα Διοίκησης Οργανισμών Υγείας. Ο αλλοδαπός ιατρός μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται στο Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας εργασίας.
Δείτε τις προυποθέσεις όπως καταγράφονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΤΜΗΜΑ 1ο
Σκοπός, Περιεχόμενο, Επιχείρημα και Περιγραφή
Σκοπός
‘Άρθρο 1 – (1) Ο σκοπός αυτού του κανονισμού είναι να διοργανώσει τις αρχές και διαδικασίες εργασίας του αλλοδαπού προσωπικού υγείας που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Τουρκία.
Περιεχόμενο
‘Άρθρο 2 – (1) Ο κανονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει όλο το αλλοδαπό προσωπικό υγείας που θα απασχοληθεί σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα πλην των οδοντίατρων, φαρμακοποιών, μαιών και νοσοκόμων.
(2) Στους οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, μαίες και νοσοκόμους που έχουν Τουρκική καταγωγή, εφαρμόζεται η νομοθεσία με ημερομηνία 25/9/1981 και αριθμό 2527 περί της Ελεύθερης Άσκησης Επαγγέλματος στο Δημόσιο, σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και Επιχειρήσεις των Αλλοδαπών με Τουρκική Καταγωγή.
Επιχείρημα
‘Αρθρο 3 – (1)Ο Κανονισμός αυτός βασίζεται στο άρθρο 40 του με αρ. 663 από 13/10/2011 Προεδρικού Διατάγματος περί Οργάνωσης και Λειτουργίας του Υπουργείου Υγείας και των υπαγομένων σε αυτό ιδρυμάτων , που έχει ισχύ Νόμου, στα άρθρα 1,4,30,47,63 και συμπληρωματικού άρθρου 13 του Ν.1219 / 11-4-1928 περί ασκήσεως των Ιατρικών και Υγειονομικών επαγγελμάτων , του άρθρου 3 του Ν. 6283/25-2-1954 περί Νοσοκόμων και του άρθρου 9 του Ν. 3359/7-5-1987 που αφορά τους θεμελιώδεις όρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.
Περιγραφή
‘Αρθρο 4 – (1)Οι περιγραφές στον κανονισμό εννοούν
α) Υπουργείο : Το Υπουργείο Υγείας
β) Υπεύθυνος Διευθυντής : Ο υπεύθυνος διοίκησης και εκπρόσωπος του Ιδιωτικού Νοσηλευτικού Κέντρου έναντι του Υπουργείου και της Διεύθυνσης
γ) Διεύθυνση: Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας
δ)Αλλοδαπός: Το άτομο που δεν έχει την δεσμούς υπηκοότητας με την Τουρκική Δημοκρατία
ΤΜΗΜΑ 2ο
Συνθήκες Εργασίας και Άδεια Εργασίας
Συνθήκες Εργασίας
‘Αρθρο 5 – (1) Το αλλοδαπό προσωπικό υγείας μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α)Να έχει εγκριθεί η ισοτιμία του πτυχίου και/ ή πιστοποιητικού εειδικότητας του και να έχει γίνει καταχώρηση τους από το Υπουργείο.
β) Να μην υπάρχει κώλυμα από το νόμο για την άσκηση του επαγγέλματός του
γ) να γνωρίζει την Τουρκική γλώσσα (Τροποποιήθηκε: RG-16/7/2013/28709)
δ) Να έχει πάρει άδεια εργασίας και παραμονής στην Τουρκία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία
ε) Για τους ιατρούς, απαιτείται να έχουν κάνει υποχρεωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Άδεια Εργασίας
‘Αρθρο 6 – (1)Ο αλλοδαπός επαγγελματίας υγείας πρέπει να αποταθεί για εργασία σε Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα
(2) Το αίτημα εργασίας στο Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα διαβιβάζεται από τον αρμόδιο διευθυντή στην Διεύθυνση μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στον συνημμένο Πίνακα 1
(3) Εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης και δεν διαπιστωθεί ύπαρξη μη σύννομου εγγράφου , ο φάκελος διαβιβάζεται στο Υπουργείο.
(4) Ο φάκελος της αίτησης, αξιολογείται στα πλαίσια σχεδίου του Υπουργείου και του συνημμένου πίνακα 1. από πλευράς εγγράφων Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση του αλλοδαπού καταχωρείται το πτυχίο του και του χορηγείται μια βεβαίωση από το Υπουργείο περί της καταλληλότητας του για την άσκηση του επαγγέλματος του.
(5) Στα πλαίσια εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας γίνεται αίτηση στην Διεύθυνση που συνοδεύεται από την άδεια εργασίας και παραμονής και το έγγραφο που αναγράφεται στην παράγραφο 4 προκειμένου να εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού. Το αλλοδαπό νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να εργαστεί στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα από την ημερομηνία που θα εγκριθεί η άδεια εργασίας προσωπικού.
ΤΜΗΜΑ 3ο
Τελικές Διατάξεις
Καθεστώς απαλλαγής του νοσηλευτικού προσωπικού Συριακής υπηκοότητας
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ 1-(Συν/νο:RG-16/7/2013-28709)
Οι Σύριοι που επαγγέλλονται νοσηλευτικά επαγγέλματα και επιθυμούν να εργαστούν στα κέντρα στέγασης που έχουν δημιουργηθεί από την Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης για τα άτομα που είναι υπό προσωρινή προστασία λόγω των γεγονότων στην Συρία, απαλλάσσονται από τα άρθρα α, β, γ, δ του άρθρου 5 υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση ότι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους.
Ισχύς Νόμου
‘Άρθρο 7-(1) Ο κανονισμός αυτός ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του.
Εκτέλεση
‘Αρθρο 8-(1) Οι διατάξεις αυτού του κανονισμού εκτελούνται από τον Υπουργό Υγείας.
Δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
Ημερομηνία 22/02/2012 Αριθ. 28212
Δημοσίευση των αλλαγών στον κανονισμό
Ημερομηνία 16/07/2013 Αριθ. 28709
Συνημμένο έγγραφο-1
RG-16/7/2013-28709
ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
1)Βεβαίωση ισοτιμίας του πτυχίου/και ή πιστοποιητικού ειδικότητας από την αρμόδια αρχή
2) Βεβαίωση γνώσης της Τουρκικής γλώσσας σε επίπεδο (β) ή σε ανώτερο από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και Έρευνας της Τουρκικής γλώσσας Πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσών. Αυτή η βεβαίωση :
α)Πρέπει να προσκομισθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία της αίτησης. Εάν στη διάρκεια αυτή δεν προσκομισθεί η βεβαίωση αυτή ,η άδεια εργασίας προσωπικού ακυρώνεται από την διεύθυνση.
β) Η βεβαίωση δεν απαιτείται από τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από σχολές που γίνεται εκμάθηση στην Τουρκική γλώσσα.
3) Τα άτομα που πρόκειται να ξεκινήσουν την άσκηση του επαγγέλματος τους στην Τουρκία για πρώτη φόρα, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας τους ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Αυτό το έγγραφο δεν απαιτείται από:
α) τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας κατά το προηγούμενο έτος
β) τα άτομα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι κατοικούν στην Τουρκία πέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης τους
γ) τα άτομα που έχουν προσφύγει στην Τουρκία λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας τους.
4) Ιδιωτικό συμφωνητικό που θα συνταχθεί μεταξύ του ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος και του αλλοδαπού υγειονομικού προσωπικού , το οποίο πρέπει σε κάθε σελίδα του να φέρει υπογραφή και το ονοματεπώνυμο των συμβαλλομένων και στο οποίο πρέπει να αναφέρεται ο μηνιαίος μικτός μισθός .
seleo.gr
β) Εντός ενός έτους από την ημερομηνία της αίτησης, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση γνώσης της Τουρκικής γλώσσας, σε επίπεδο (β) ή σε ανώτερο, με βάση τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσών. Η πιστοποίηση αυτή δίδεται από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και Έρευνας της Τουρκικής (TÖMER) γλώσσας. Όσοι έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα στα οποία η εκπαίδευση παρέχεται στην Τουρκική γλώσσα δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αυτή την βεβαίωση.
γ) Γι αυτούς που θα κάνουν για πρώτη φορά έναρξη του επιτηδεύματός τους στην Τουρκία απαιτείται βεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας τους ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται για τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της Τουρκίας εντός του προηγούμενου έτους, για τα άτομα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι κατοικούν στην Τουρκία πέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την από την υποβολή της αίτησης τους και από τα άτομα που έχουν προσφύγει στην Τουρκία λόγω εκτάκτων συνθηκών της χώρας τους.
3)Τα άτομα που έχουν συγκεντρώσει τα παραπάνω έγγραφα και πληρούν τις άνω προϋποθέσεις, πρέπει να κάνουν αίτηση εργασίας σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο. Μεταξύ του ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος και του αλλοδαπού ιατρού πρέπει να συνταχτεί ιδιωτικό συμφωνητικό σε κάθε σελίδα του οποίου θα πρέπει να τεθεί υπογραφή των συμβαλλομένων και τα ονόματα τους και στο οποίο θα αναφέρεται ο μηνιαίος μικτός μισθός
4)Η αίτηση εργασίας του αλλοδαπού ιατρού πρέπει να κατατεθεί από το ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με το συμφωνητικό και τα έγγραφα που αναφέρονται παραπάνω, στην Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας στην οποία ανήκει το ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα . Εφόσον τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί είναι πλήρη και δεν διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιου εγγράφου που δεν είναι σύμφωνο τότε αντίγραφο του πτυχίου και/ή του πιστοποιητικό ειδικότητας αποστέλλεται εκ μέρους της Διεύθυνσης προς το Υπουργείο Υγείας στη Γενική Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών, στο τμήμα Διενέργειας Διατυπώσεων Καταχώρησης και Ισοτιμίας προκειμένου να ελεγχθούν οι διατυπώσεις διενέργειας καταχώρησης και ισοτιμίας. Στη συνέχεια της απάντησης που θα δοθεί από το Τμήμα Διενέργειας Διατυπώσεων Καταχώρησης και ισοτιμίας λαμβάνεται έγκριση από τη διεύθυνση Υγείας της αρμόδιας Νομαρχίας και συντάσσεται πιστοποιητικό (αρχική έγκριση) της εργασίας του αλλοδαπού ιατρού στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.
5) Ο ενδιαφερόμενος με την προσωρινή άδεια εργασίας που θα του χορηγηθεί από την Νομαρχία, πρέπει να αποταθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας . Με την άδεια εργασίας που θα του χορηγηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας πρέπει να αποταθεί στις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια παραμονής.
6) Ένα επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας εργασίας που θα εκδοθεί από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας καθώς και ένα επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής που θα εκδοθεί από τις Αστυνομικές Αρχές πρέπει να αποσταλούν στην Γενική Διεύθυνση Υγειονομικής Περίθαλψης, στη διεύθυνση Δραστηριότητας και Λειτουργίας Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων . Οι πληροφορίες του αλλοδαπού προσωπικού υγείας καταγράφονται μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης του Υπουργείου στο Σύστημα Διοίκησης Οργανισμών Υγείας (SKYS) Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας εκδίδει την άδεια εργασίας του αλλοδαπού προσωπικού υγείας που είναι καταγεγραμμένο στο Σύστημα Διοίκησης Οργανισμών Υγείας. Ο αλλοδαπός ιατρός μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται στο Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας εργασίας.
Δείτε τις προυποθέσεις όπως καταγράφονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΤΜΗΜΑ 1ο
Σκοπός, Περιεχόμενο, Επιχείρημα και Περιγραφή
Σκοπός
‘Άρθρο 1 – (1) Ο σκοπός αυτού του κανονισμού είναι να διοργανώσει τις αρχές και διαδικασίες εργασίας του αλλοδαπού προσωπικού υγείας που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Τουρκία.
Περιεχόμενο
‘Άρθρο 2 – (1) Ο κανονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει όλο το αλλοδαπό προσωπικό υγείας που θα απασχοληθεί σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα πλην των οδοντίατρων, φαρμακοποιών, μαιών και νοσοκόμων.
(2) Στους οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, μαίες και νοσοκόμους που έχουν Τουρκική καταγωγή, εφαρμόζεται η νομοθεσία με ημερομηνία 25/9/1981 και αριθμό 2527 περί της Ελεύθερης Άσκησης Επαγγέλματος στο Δημόσιο, σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και Επιχειρήσεις των Αλλοδαπών με Τουρκική Καταγωγή.
Επιχείρημα
‘Αρθρο 3 – (1)Ο Κανονισμός αυτός βασίζεται στο άρθρο 40 του με αρ. 663 από 13/10/2011 Προεδρικού Διατάγματος περί Οργάνωσης και Λειτουργίας του Υπουργείου Υγείας και των υπαγομένων σε αυτό ιδρυμάτων , που έχει ισχύ Νόμου, στα άρθρα 1,4,30,47,63 και συμπληρωματικού άρθρου 13 του Ν.1219 / 11-4-1928 περί ασκήσεως των Ιατρικών και Υγειονομικών επαγγελμάτων , του άρθρου 3 του Ν. 6283/25-2-1954 περί Νοσοκόμων και του άρθρου 9 του Ν. 3359/7-5-1987 που αφορά τους θεμελιώδεις όρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.
Περιγραφή
‘Αρθρο 4 – (1)Οι περιγραφές στον κανονισμό εννοούν
α) Υπουργείο : Το Υπουργείο Υγείας
β) Υπεύθυνος Διευθυντής : Ο υπεύθυνος διοίκησης και εκπρόσωπος του Ιδιωτικού Νοσηλευτικού Κέντρου έναντι του Υπουργείου και της Διεύθυνσης
γ) Διεύθυνση: Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας
δ)Αλλοδαπός: Το άτομο που δεν έχει την δεσμούς υπηκοότητας με την Τουρκική Δημοκρατία
ΤΜΗΜΑ 2ο
Συνθήκες Εργασίας και Άδεια Εργασίας
Συνθήκες Εργασίας
‘Αρθρο 5 – (1) Το αλλοδαπό προσωπικό υγείας μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α)Να έχει εγκριθεί η ισοτιμία του πτυχίου και/ ή πιστοποιητικού εειδικότητας του και να έχει γίνει καταχώρηση τους από το Υπουργείο.
β) Να μην υπάρχει κώλυμα από το νόμο για την άσκηση του επαγγέλματός του
γ) να γνωρίζει την Τουρκική γλώσσα (Τροποποιήθηκε: RG-16/7/2013/28709)
δ) Να έχει πάρει άδεια εργασίας και παραμονής στην Τουρκία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία
ε) Για τους ιατρούς, απαιτείται να έχουν κάνει υποχρεωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Άδεια Εργασίας
‘Αρθρο 6 – (1)Ο αλλοδαπός επαγγελματίας υγείας πρέπει να αποταθεί για εργασία σε Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα
(2) Το αίτημα εργασίας στο Ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα διαβιβάζεται από τον αρμόδιο διευθυντή στην Διεύθυνση μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στον συνημμένο Πίνακα 1
(3) Εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης και δεν διαπιστωθεί ύπαρξη μη σύννομου εγγράφου , ο φάκελος διαβιβάζεται στο Υπουργείο.
(4) Ο φάκελος της αίτησης, αξιολογείται στα πλαίσια σχεδίου του Υπουργείου και του συνημμένου πίνακα 1. από πλευράς εγγράφων Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση του αλλοδαπού καταχωρείται το πτυχίο του και του χορηγείται μια βεβαίωση από το Υπουργείο περί της καταλληλότητας του για την άσκηση του επαγγέλματος του.
(5) Στα πλαίσια εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας γίνεται αίτηση στην Διεύθυνση που συνοδεύεται από την άδεια εργασίας και παραμονής και το έγγραφο που αναγράφεται στην παράγραφο 4 προκειμένου να εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού. Το αλλοδαπό νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να εργαστεί στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα από την ημερομηνία που θα εγκριθεί η άδεια εργασίας προσωπικού.
ΤΜΗΜΑ 3ο
Τελικές Διατάξεις
Καθεστώς απαλλαγής του νοσηλευτικού προσωπικού Συριακής υπηκοότητας
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ 1-(Συν/νο:RG-16/7/2013-28709)
Οι Σύριοι που επαγγέλλονται νοσηλευτικά επαγγέλματα και επιθυμούν να εργαστούν στα κέντρα στέγασης που έχουν δημιουργηθεί από την Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης για τα άτομα που είναι υπό προσωρινή προστασία λόγω των γεγονότων στην Συρία, απαλλάσσονται από τα άρθρα α, β, γ, δ του άρθρου 5 υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση ότι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους.
Ισχύς Νόμου
‘Άρθρο 7-(1) Ο κανονισμός αυτός ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του.
Εκτέλεση
‘Αρθρο 8-(1) Οι διατάξεις αυτού του κανονισμού εκτελούνται από τον Υπουργό Υγείας.
Δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
Ημερομηνία 22/02/2012 Αριθ. 28212
Δημοσίευση των αλλαγών στον κανονισμό
Ημερομηνία 16/07/2013 Αριθ. 28709
Συνημμένο έγγραφο-1
RG-16/7/2013-28709
ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
1)Βεβαίωση ισοτιμίας του πτυχίου/και ή πιστοποιητικού ειδικότητας από την αρμόδια αρχή
2) Βεβαίωση γνώσης της Τουρκικής γλώσσας σε επίπεδο (β) ή σε ανώτερο από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και Έρευνας της Τουρκικής γλώσσας Πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσών. Αυτή η βεβαίωση :
α)Πρέπει να προσκομισθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία της αίτησης. Εάν στη διάρκεια αυτή δεν προσκομισθεί η βεβαίωση αυτή ,η άδεια εργασίας προσωπικού ακυρώνεται από την διεύθυνση.
β) Η βεβαίωση δεν απαιτείται από τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από σχολές που γίνεται εκμάθηση στην Τουρκική γλώσσα.
3) Τα άτομα που πρόκειται να ξεκινήσουν την άσκηση του επαγγέλματος τους στην Τουρκία για πρώτη φόρα, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας τους ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Αυτό το έγγραφο δεν απαιτείται από:
α) τα άτομα που έχουν αποφοιτήσει από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας κατά το προηγούμενο έτος
β) τα άτομα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι κατοικούν στην Τουρκία πέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης τους
γ) τα άτομα που έχουν προσφύγει στην Τουρκία λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας τους.
4) Ιδιωτικό συμφωνητικό που θα συνταχθεί μεταξύ του ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος και του αλλοδαπού υγειονομικού προσωπικού , το οποίο πρέπει σε κάθε σελίδα του να φέρει υπογραφή και το ονοματεπώνυμο των συμβαλλομένων και στο οποίο πρέπει να αναφέρεται ο μηνιαίος μικτός μισθός .
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κολάζει ξανά η καυτή Γαλλίδα .. Camille Rowe!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ