2013-12-03 06:27:24
Φωτογραφία για ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ολόκληρη η εκπομπή

Η απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, η εισφοροδιαφυγή, ο εφιάλτης της ανεργίας, οι «μαύρες» τρύπες στα Ασφαλιστικά Ταμεία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Πράγματι το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων βρίσκεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Είναι πάνω στο τραπέζι. Δεν είναι καινούργιο ζήτημα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης που εξήγησε ότι το υπουργείο Εργασίας αναμένει την μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας που θα πραγματοποιήσει τη σύγκριση της χώρας μας με την υπόλοιπη Ευρώπη σε αυτό το θέμα πριν προχωρήσει σε αλλαγές.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης από το 1983 υπάρχει νόμος για ομαδικές απολύσεις με υπογραφή του υπουργού Εργασίας αλλά ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί. «Εμείς δεν είπαμε ότι θα αλλάξουμε τον νόμο αλλά θα αξιολογήσουμε την μελέτη ενός διεθνούς οργανισμού. Από το 1983 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης που να υπέγραψε ομαδικές απολύσεις. Κανείς δεν είδε τι έγινε την επόμενη ημέρα. Καμία επιχείρηση δεν έμεινε ζωντανή. Εμείς δεν λέμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια αλλά θα το εξετάσουμε» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ