2013-12-08 15:08:07
Φωτογραφία για Πύργος: Μια εβδομάδα για να καθαρίσει η πόλη
Προσωρινή είναι η ανάσα που παίρνει η πόλη του Πύργου με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αθήνα. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με την ΕΣΔΝΑ αφορά σε 2500 τόνους σκουπιδιών, τόσους όσους βρίσκονται τον τελευταίο μήνα συσσωρευμένοι στους δρόμους του Πύργου και στα χωριά.

Από χθες η αποκομιδή συνεχίζεται σε χώρους ευαίσθητους πέρα από τα κεντρικά σημεία, όπως σχολικές μονάδες, εκκλησίες και άλλους κοινόχρηστους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να καθαρίσει η πόλη, συνυπολογίζοντας πως θα συνεχίσουν οι κάτοικοι να πετούν σκουπίδια.

Για τη σύμβαση με την ΕΣΔΝΑ τόνισε πως σε πρώτη φάση ελήφθη αυτή η απόφαση και αν χρειαστεί να ανανεωθεί ως προς τις ποσότητες που θα δεχθεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από το δήμο Πύργου.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται η αναζήτηση νέων χώρων εναπόθεσης των σκουπιδιών για το επόμενο διάστημα, παράλληλα με την αναζήτηση χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή.

Πεπεισμένος πως θα βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα δήλωσε χθες το βράδυ και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται ασταμάτητα για να απομακρυνθεί ο όγκος των σκουπιδιών που μεταφέρεται και μεταφορτώνεται σε κοντέινερ στον όρχο των οχημάτων του δήμου στη Συντριάδα.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απεβίωσε η Μαριέτα Ριάλδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απεβίωσε η Μαριέτα Ριάλδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ