2014-01-08 14:42:57
Φωτογραφία για Δεν πήγε να σώσει κάποιον ο Σουμάχερ, βγήκε από την πίστα με δική του επιλογή
Συνέντευξη Τύπου για τα αίτια του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ έδωσε ο δημόσιος κατήγορος της περιοχής όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Γερμανός πιλότος.

 Ο Πατρίκ Κούϊνσι ξεκίνησε λέγοντας: «Οι έρευνες έχουν προχωρήσει πολύ. Μιλήσαμε με ειδικούς του σκι αλλά και με ειδικούς σε κράνη. Εξετάσαμε το φιλμ που τράβηξε η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ και απομένει η μεταγραφή του για να οριστικοποιήσουμε το ακριβές σημείο της πτώσης και την ταχύτητα του. Οι ειδικοί εξετάζουν ακόμα καρέ-καρέ το βίντεο για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

Αίσθηση προκάλεσε, όμως και η αποκάλυψη ότι στο φιλμ που έχουν στη διάθεση του οι αρχές, δεν φαίνεται ο Σουμάχερ να προσπαθεί να σώσει κάποιον, διαψεύδοντας έτσι τα σχετικά δημοσιεύματα... «Εχουμε δύο λεπτά φιλμ και σε αυτό δεν φαίνεται ο Σουμάχερ να επιχειρεί να σώσει κάποιον... Δεν έχουμε στην έρευνα κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι πήγε να σώσει κάποιον. Θα τολμήσω να πω ότι βγήκε από την πίστα με δική του επιλογή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να επιρρίψουμε ευθύνες για το ατύχημα του. Πάντως η ταχύτητα του δεν είναι για μας καθοριστική για την έρευνα που κάνουμε».


Ο Κουϊνσι είπε επίσης ότι η οικογένεια του «Σούμι» έχει βοηθήσει πολύ ως τώρα και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο για μας να υπολογίσουμε την ακριβή ταχύτητα του Σουμάχερ. Επεσε πάνω σε έναν βράχο, έχασε την ισορροπία του, έπεσε προς τα μπροστά και χτύπησε σ' έναν άλλο βράχο που ήταν οκτώ μέτρα μακριά από την πίστα. Η θέση του όταν έπεσε, ήταν εννέα μέτρα μακριά από την πίστα. Οι συνθήκες σήμανσης στην πίστα της Μεριμπέλ πληρούν τις προϋποθέσεις. Στο φιλμ φαίνονται όλα καθαρά και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής της Σαβοϊας Στεφάν Μποζόν. «Τα σκι του δεν ήταν η αιτία του ατυχήματος, καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά μια βραχώδη επιφάνεια. Για την ταχύτητα δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Σουμάχερ μπήκε σε μια περιοχή που δεν ήταν σηματοδοτημένη για τους κινδύνους που υπήρχαν. Πάντως οι εικόνες δείχνουν μια κανονική ταχύτητα για τέτοιο επίπεδο σκιερ και σε αυτή την περιοχή».

Όπως τόνισε ο Κουϊνσι, η οικογένεια του Σουμάχερ ζήτησε από την αστυνομία να διευκρινίσει τις συνθήκες του ατυχήματος στα ΜΜΕ, ώστε να μη κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ